Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Κύπρος….Οπως Καθρέπτης




Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες και κυρίως τις τελευταίες ώρες θα πρέπει να το εκτιμήσουμε προσεχτικά ,με ανοιχτά τα μάτια και κυρίως το μυαλό μας.

Πριν λίγες μέρες ,όταν όλο το fb και όλο το διαδίκτυο είχε γεμίσει με φώτο ,ποστ και σχόλια πανηγυρισμών για το ΟΧΙ της κυπριακής βουλής ,έγραψα ένα σχόλιο για τον εύκολο ενθουσιασμό που μας διακατέχει ως λαό.Κάποιοι μου επιτέθηκαν φραστικά με μηνύματα του τύπου : «Οτι δεν είναι απ τον Περισσό δεν σας αρέσει εσάς «»Ρε καλά την έκαναν την σκρόφα την Μέρκελ …»"Και με τι θες να ενθουσιαστούμε με το ΚΚΕ που όλα στραβά τα βλέπει ;»Πιστεύω όμως ότι αρκετοί προβληματίστηκαν έστω κι αυτό μου φτάνει.

Σήμερα ,δεν βλέπω το ανάλογο κλίμα εδώ στο FB.Ούτε κωλοδάχτυλα με φόντο την κυπριακή σημαία βλέπω….Ούτε αγγούρια κυπριακά για την Μέρκελ….Ούτε χαρές και πανηγύρια..Σε καμιά περίπτωση, δεν θέλω να χρεώσω κάποιον με κακιά πρόθεση ή ακόμα περισσότερο να τον αναγάγω σε ταξικό εχθρό ή ρεφορμιστή – οπορτουνιστή ,πολιτικό τυχοδιώκτη.

Θα ήθελα να να καλέσω απλώς ,εσάς κυρίως, που προβάλετε το αυθόρμητο ως ηρωικό καταδικάζοντας κάθε πολιτικό ,κομματικό ,ιδεολογικό και ταξικό διαχωρισμό ως πεπερασμένο κι ως χειραγώγηση της αγανάκτησης να δείτε τον κόσμο μέσα απ τα μάτια του Κύπριου πατέρα που κοιτάει την ταμπέλα «μόνο μετρητά» στο σούπερ μάρκετ και σκέφτεται το αύριο των παιδιών του. Αν μπορείτε να το κάνετε. Η κατάσταση στην Κύπρο ξεγυμνώνει την αλήθεια στα μάτια μας ,αρκεί να θέλουμε να την δούμε.

Η πάνοπλη χούντα των μονοπωλίων δεν αντιμετωπίζεται με ινδιάνικα τόξα και άναρθρες κραυγές . Δεν παλεύεται με κατάρες και με μούντζες .Και δυστυχώς δεν παλεύεται με αφορισμούς από το ΦΒ , απ το καφενείο ,απ το τηλεοπτικό πάνελ ή ακόμα κι απ το βήμα της βουλής.Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.Όσοι θέλουν να δουν «γροθιές στο μαχαίρι» είμαι βέβαιος πως φαντάζονται άλλο χέρι να τις δίνει ,γιατί το δικό τους ξέρουν πως θα κοπεί. Το να πάρεις τον δύσκολο και ηρωικό δρόμο είναι σοφή απόφαση σε σχέση με το να υποστείς σαν ραγιάς την μοίρα σου .Αρκεί να ξέρεις που πας .Να έχεις σαφή στόχο και στοχοπροσήλωση .Να ξέρει με ποιους βαδίζεις και ενάντια σε ποιους.Από ποιους να φυλάγεσαι και ποιοι θα σε στηρίξουν.

Είναι λογικό κάποιοι να βιάζονται . Είναι λογικό να θέλουν δράση εδώ και τώρα.Όμως όσο γρήγορα και να τρέχεις ,που θα φτάσεις αν τρέχεις γύρω από μια στρόγγυλη πλατεία ;Δρόμος χωρίς θυσίες δεν υπάρχει. Αγώνας χωρίς οργάνωση δεν μπορεί α φέρει αποτέλεσμα. Το να πεις ΟΧΙ σε αυτόν που κρατάει στα χέρια του και το «καρπούζι και το μαχαίρι» χωρίς να προσπαθήσεις να του τα πάρεις σημαίνει απλά ότι δεν θα φας καρπούζι…..Αυτά σου λέμε οι κομμουνιστές εδώ και χρόνια….Κι αν δεν μπορέσαμε να στα πούμε απλά για να τα καταλάβεις ,λάθος μας. Μα αν εσύ δεν ήθελες να τα καταλάβεις ,κοίτα την ΚΥΠΡΟ και την αγωνία ενός λαού όπως κοιτάς το πρόσωπο σου στον καθρέπτη . Πάρε την απόφαση κι έλα μαζί μας στον ταξικό συνειδητό αγώνα. Εκεί είναι η θέση σου και σε περιμένει από καιρό…

…Γράφει ο Ηλίας Σιδηρόπουλος

Το είδα στα σχόλια της Disdaimona

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να ερευνήσει για ενέργεια ανοιχτά των ακτών της και συνεχίζει να το υποστηρίζει. Την ίδια στιγμή, υποστηρίζουμε την κυπριακής ιδιοκτησίας διαπραγματευτική διαδικασία, στα πλαίσια των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, για την επανένωση του νησιού σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ πιστεύουν πως τα αποθέματα αερίου του νησιού και όλοι οι φυσικοί πόροι θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης». KAI EMEIΣ ANAPΩTIOMAΣTAN ΠOY EINAI O ΔIAOΛOΣ ;; "ΛEIΠH O ΔIAOΛOΣ AΠO THN ... ΣAPAKOΣTH;;" KATAΛABENETAI ΠOIOI TPABOYN TA NYMATA THΣ E.E., E.K.T. KAI Eurogruppp ;; KAI EAN ΔIABAΣETAI KAI THN ΣYMΦΩNIA "4+2" THΣ ENΩΣEIΣ TΩN ΓEPMANIΩN, TOTE ΘA ... "NIΩΣETAI" !! KAI ETΣI O "ΠOΛITIKOΣ" ΛOΓOΣ ΣAΣ, ΣAΣ ΠPOΔIΔEI !! ΔIOTI AYTOI ΠOY BPIZOYN AΠPOKAΛYΠTA THN MEPKEΛ KAI AΛΛOYΣ ΩΣ "NAZI", ΠAIZOYN ANOIXTA TΩN AΓΓΛOAMEPIKANIKO POΛO, KAI AYTOI ΠOY XAPAKTHPIZOYN THN MEPKEΛ ΩΣ KOYMOYNHΣTPIA EINAI OI ΠEΠTOΦAΛAΓΓITEΣ KAI OI ΩMOI EKTEΛEΣTEΣ-ΦONIAΔEΣ TΩN AΓΓΛOAMEPIKANIKΩN AΠOIKIOKPATIKΩN ΓOYPOYNOΣKYΛΩN (BΛEΠE 1967-1974= KYΠPOΣ !!!)!! KAI KATI IΣTOPIKA: OI ΓEPMANOTZOΛIAΔEΣ, AYTH H "MH EΛΛHNIKH ANTIΛHΨH" ΔEN EIPΘAN AΠO TO TIΠOTA KAI TO ΠOYΘENA, AΛΛA EINAI H IΔIA KAI OI IΔIOI AΠO TO 1821 KAI META, AΓΓΛOI, NAZI (OXI ΓEPMANOI !!!;;;), ... AMEPIKANOI !!! ΔHΛAΔH: AΓΓΛOΓEPMANONAZIAMEPIKANIKΩN TΣOΛIAΔΩN, KOINOΣ: "ΠPOΔOTIKO ΠOΛITIAKO EΛΛHNIKO OΛEΘPIO ΣYΣTHMA (Π.Π.E.O.Σ) " !!! MIA EITANE KAI EINAI H ΛYΣH TOY ΓOPΔIOY ΔEΣMOY !!!

μαχαιρης είπε...

Ωραια...
Ασπρομαυρη αντιληψη..Που οπωσδηποτε εχει και τα δικια της...
Και ο καιρος θα δειξει..Και ποσο πιστευτη εγινε..Και απο ποσους..και ποια ειναι η αντιληπτικοτητα που εχει..
Δεν θα την αμφισβητησω..Στο φιναλε,ο καθ ενας εχει την γνωμη του και ειναι σεβαστη...!!

Καμμια αμφιβολια ομως δεν υπαρχει;;;
καμμια;;;
Και περιμενεις, να μην υπαρχει και στους αλλους αυτη η ιδεα;;

Unknown είπε...

ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Οι κομμουνιστές μάς έφεραν σ’ αυτά τα χάλια!
23/03/2013 | Filed under: Διεθνή Νέα,Ροή Ειδήσεων

Ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση στην Κύπρο εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η περιουσία της Εκκλησίας είναι του λαού, τη δικαιούται και όταν τη χρειάζεται είναι στη διάθεσή του.


Ο κ. Χρυσόστομος μιλώντας στο Σκάι δήλωσε ότι «η κομμουνιστική κυβέρνηση μας έφερε σε αυτά τα χάλια. Μάλλον το ήθελε για να κάνει όλους τους πλούσιους φτωχούς και το πέτυχε», τονίζοντας ότι πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη όσοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο.

Επίσης αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, του ομολόγησε ότι πήγε «αδιάβαστος» στην προηγούμενη συνεδρίαση των Βρυξελλών.

KATI ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΑ.
Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ 8 ΔΙΣ ΚΑΙ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΗΓΕ 15 ΔΙΣ!!!
ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ 90% ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΔΙΝΕ 500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ!!!

Οικοδόμος είπε...

@ΓΙΑΝΝΗΣ Δ.:
Όσο είναι δική του (του Χρυσόστομου ντε) η περιουσία του κυπριακού λαού, και την διαθέτει στην κυβέρνηση, λέει, για την "σωτηρία της πατρίδος", άλλο τόσο είναι και... ο Χριστόφιας κομμουνιστής.

Να σαι καλά πάντως, είχα καιρό να γελάσω.