Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΜΑΣ - Φοιτητές - Σπουδαστές: Αποκλεισμός του υπουργείου Παιδείας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» την Πέμπτη 14 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι
Σε ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και απαιτώντας την ανέγερση νέων εστιών προχωρούν με αποφάσεις τους σπουδαστικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, αύριο Πέμπτη, στις 12.00, ύστερα από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε «όλους τους σπουδαστές, εργαζόμενους και καθηγητές, στους συλλόγους και τα σωματεία τους».

Αποφάσεις μέχρι τώρα έχουν πάρει οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Καστοριάς, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Κοζάνης, ΤΕΙ Λαμίας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Χαλκίδας, ΣΔΟ ΤΕΙ Χαλκίδας, το Τμήμα Τοπογραφίας και το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής του ΤΕΙ Αθήνας, το Τμήμα Πληροφορικής και το Τμήμα Αυτοματισμού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι Σύλλογοι Οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ και ΤΕΙ Πάτρας και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας Γεωλογικό, Νοσηλευτική, Παιδαγωγικό και Τουρκικών Σπουδών.

 Στο κάλεσμά της, η Γραμματεία Αττικής του ΜΑΣ τονίζει μεταξύ άλλων:

«Τώρα πρέπει να μπούμε πιο αποφασιστικά στον αγώνα! Για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζει. Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή. Έχουν γονατίσει εμάς και τις οικογένειές μας με τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών - συντάξεων, τα χαράτσια και τους φόρους, τα δάνεια, τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, τις περικοπές στην Υγεία και τα φάρμακα».

«Δεν μας αξίζει τέτοιο Πανεπιστήμιο. Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο για τις σπουδές μας, να είμαστε "πελάτες" σε ΑΕΙ - ΤΕΙ επιχειρήσεις! Χρειάζεται οργάνωση σε κάθε έτος και τμήμα. Μόνο αν πάρουμε τους συλλόγους στα χέρια μας και τους μετατρέψουμε σε όργανα πάλης, αν οργανωθούμε σε κάθε έτος, αν φτιαχτούν παντού και δυναμώσουν οι Επιτροπές Αγώνα, αν μεγαλώσει η συσπείρωση γύρω από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα έχουμε αποτέλεσμα!».

«Να μην εφαρμοστεί το σχέδιο "Αθηνά". Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην πεταχτεί εκτός σπουδών - να εξασφαλιστεί ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές του απερίσπαστος και εντελώς δωρεάν».

«Τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης! Να αξιοποιηθεί η περιουσία των ιδρυμάτων και δημόσια κτίρια για τη δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες, νοίκια. Για τους σπουδαστές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: