Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Xωρίς εσένα κουτάλα δεν γυρνά, μάγειρα, μπορείς χωρίς αφεντικά;!




Kόλλησε το φαϊ στην κατσαρόλα… και ο τελικός του «Master Chef».
Ο μάγειρας μπορεί χωρίς αφεντικά, αλλά τα αφεντικά (δηλαδή το Mega) δεν μπορεί να δείξει τον τελικό του «Master Chef», με απλήρωτους τους τεχνικούς που εδώ και μήνες δούλευαν απλήρωτοι για να γυριστεί αυτό το δημοφιλές σόου μαγειρικής.

Μega μου, μ’  έκαψες, λένε οι απλήρωτοι εικονολήπτες και ηχολήπτες που εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν αρνηθεί να εργαστούν για το πανηγυρικό τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής αν δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Το Mega προσπάθησε να πετάξει το μπαλάκι στο Studio ΑΤΑ, όμως χθες με ανακοίνωσή του το ΑΤΑ αδειάζει το Μεγάλο Κανάλι, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό του ότι κανάλι και στούντιο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον τελικό.

Το ΑΤΑ αδειάζει και το Mega, αλλά και το Μega αδειάζει αφενός τους τηλεθεατές του, που έδωσαν υψηλή τηλεθέαση σ’ αυτό το κουζινο-ριάλιτι, και αφετέρου τους παίχτες, τους επίδοξους σεφ που τα έδωσαν όλα κι έμειναν πάλι στον άσο, που λέει το τραγούδι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών ριάλιτι, το μεγάλο ντέρμπι σκαλώνει επειδή οι αφανείς, οι εργαζόμενοι πίσω από τις κάμερες, ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή να πληρωθούν για τον κόπο τους. Το γεγονός αυτό δεν είναι μόνο σημάδι της κρίσης, αλλά και της απληστίας των καναλιών/αφεντικών. Διαφάνεια παντού, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσες οικογένειες εργαζομένων θα μπορούσαν να ζήσουν με το μισθό των Τσιμο-πρετεντέρηδων…

Μ’ έκαψες, γειτόνισσα, κακούργα δολοφόνισσα
μ’ έκαψες που να καείς σαν το κεράκι της Λαμπρής.

Δεν βαριέστε. Με απλήρωτους ή πληρωμένους ή απολυμένους εργαζόμενους, το Mega, όπως και ο Alpha, το Σκάι και ο ΑΝΤ1  θα παραμείνουν τα αγαπημένα κανάλια της ελληνικής πολιτικής κι επιχειρηματικής ολιγαρχίας. Εδώ θα κάνουν τις εμφανίσεις τους οι δήμιοι του ελληνικού λαού, εδώ θα τους λιβανίζουν οι υπηρέτες τους. Υπάρχει περίπτωση κάποιος «επώνυμος» να αρνηθεί την προβολή του στην τηλεόραση επειδή κάποιοι εργαζόμενοι στο παρασκήνιο έχουν αδικηθεί; Εδώ επώνυμοι αριστεροί γράφουν στη νέα “Ελευθεροτυπία” ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι της εφημερίδας παραμένουν απλήρωτοι…

Πηγή: mao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: