Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κρυφά σχολειά Χρυσής Αυγής: Χαρταετοί με σημαίες του γερμανικού Ράιχ




Η Χρυσή Αυγή, εκτός από την «έγκυρη» ελληνική ιστορία που επιφυλάσσει στα μικρά παιδιά με τα «κρυφά σχολειά» που πρόσφατα εγκαινίασε, διοργανώνει παράλληλα και «παιδικά εργαστήρια» κατασκευής χαρταετών για να «διδάξουν», όπως λένε οι συναγωνιστές, «στα παιδιά την παραδοσιακή μέθοδο κατασκευής χαρταετού, που τη μάθαιναν τα ελληνόπουλα από πατεράδες και παππούδες κάθε χρόνο».

Όλα πολύ ωραία και καλά ως εδώ, μόνο που τέτοιους χαρταετούς, σαν αυτόν που κρατάει το άτυχο παιδάκι δεξιά στην ανωτέρω εικόνα, δεν έχει διδάξει κανείς πατέρας ή παππούς για να τον φτιάχνουν τα παιδιά του, εκτός και αν αυτός ήταν συνεργάτης των Γερμανών ναζί ή γενικότερα υπέρμαχος της ναζιστικής Γερμανίας. Γιατί η σημαία εν είδει χαρταετού που κρατάει αυτό το άτυχο παιδί, δεν είναι άλλη από τη σημαία του Γερμανικού Ράιχ, της οποίας τα χρώματα επέλεξε κατά ομολογία του και ο ίδιος ο Χίτλερ όταν φιλοτεχνούσε τη γνωστή ναζιστική σημαία του Γ' Ράιχ με τον αγκυλωτό σταυρό. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια σημαία χρησιμοποιεί σήμερα και το ναζιστικό γερμανικό κόμμα NPD.


Όταν λοιπόν η Χρυσή Αυγή στα «παιδικά της εργαστήρια» διδάσκει την κατασκευή χαρταετών με σημαίες του Γερμανικού Ράιχ, και ο πλέον δύσπιστος πια μπορεί να φανταστεί το είδος της «ελληνικής ιστορίας» που πρόκειται να διδάξει στα κακόμοιρα παιδάκια που θα έχουν την ατυχία να λάβουν μέρος στα μαθήματα των χρυσαυγίτικων «κρυφών σχολειών».

3 σχόλια:

Unknown είπε...

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.!!!!!!

Η σημαία του Ιερού Λόχου ήταν τρίχρωμη, το κόκκινο συμβόλιζε τον πατριωτισμό, το λευκό την αδελφοσύνη και το μαύρο τη θυσία.
πηγη: WIKIPEDIA

Οικοδόμος είπε...

@ΓΙΑΝΝΗΣ Δ.:
Τα χρώματα αυτά τα βλέπουμε επίσης στις σημαίες, της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Συρίας, της Υεμένης και -παλιότερα- της Λιβύης… Όσο οι χρυσαυγίτες έφτιαξαν χαρταετό αυτές τις σημαίες, άλλο τόσο έφτιαξαν και τη σημαία… του Ιερού Λόχου…
Τι κρατούν στα χέρια τους τα εκ Γερμανίας φασιστοειδή, στην δεύτερη φωτογραφία, προφανώς δεν το βλέπετε…

Παρολίγο να το ξεχάσω: οι χρυσαυγίτες δεν χαιρετούν ναζιστικά… αλλά… αρχαιοελληνικά…

Δυστυχώς δεν μπορώ να γελάσω το ίδιο μαζί σας.

TRASH είπε...

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Η σημαία του "ιερού λόχου" είχε πράγματι τα χρώματα κόκκινο-άσπρο- μάυρο, αλλά όχι μόνα τους:
( http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/thumb/3/3d/Sacred_band_1821.gif/170px-Sacred_band_1821.gif )
"...Η σημαία του Ιερού Λόχου ήταν τρίχρωμη, το κόκκινο συμβόλιζε τον πατριωτισμό, το λευκό την αδελφοσύνη και το μαύρο τη θυσία. Στη μία πλευρά της σημαίας αναγραφόταν το ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ και υπήρχε η εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στην άλλη πλευρά υπήρχε η εικόνα του Φοίνικα αναγεννόμενου από τις φλόγες και αναγραφόταν ΕΚ ΤΗΣ ΣΤΑΚΤΗΣ ΜΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΩΜΑΙ..."
( http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82_%CE%9B%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%82_%281821%29 )
Μια και την wiki για να την επικαλούματε, θα πρέπει να την έχουμε διαβάσει κιόλας. Δεν είναι τυχαίο πως ο πρώτος σχολιαστής δεν δίνει λινκ.
Ο χαρταετός λοιπόν δεν περιέχει κανένα από τα σύμβολα που είχε η σημαία του ιερού λόχου, αλλά όπως μπορούμε όλοι να δούμε, είναι ίδιος (τριχρωμία χωρίς σύμβολα) με την ναζιστική σημαία της κάτω φωτογραφίας.
Σε αυτά τους έχουμε εύκολα,
αλλά είναι δυνατόν να νικήσεις τον βλάκα;