Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Για τη σημερινή συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ – Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ




«Πρώτιστη απαίτηση των συνδικάτων» χαρακτήρισε την  αντιμετώπιση της ανεργίας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Συνομοσπονδία, εν όψει του 35ου Συνεδρίου της στην Αλεξανδρούπολη.

«Η χώρα βρίσκεται στον ‘στενό κορσέ’ και στον ‘ζουρλομανδύα’ της λιτότητας που επέφεραν τα μνημόνια και καθημερινά κατεβαίνει την κατηφόρα της ύφεσης με άμεσες συνέπειες στην ανεργία και στη μείωση του βιοτικού επιπέδου που φτάνει στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης», επεσήμανε ο κ. Παναγόπουλος.

Οι εργασίες του 35ου Πανεργατικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ ξεκινούν αύριο Πέμπτη 21 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24 Μαρτίου.Στο Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν περίπου 430 σύνεδροι από 130 δευτεροβάθμιες οργανώσεις, θα γίνει απολογισμός και προγραμματισμός δράσης και θα εκλεγούν τα νέα όργανα της Συνομοσπονδίας. (enikos.gr)

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ για την συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ στην σημερινή της συνέντευξη τύπου για μια ακόμη φορά υπερασπίστηκε την στρατηγική που χρόνια ακολουθεί. Ανταγωνιστικότητα – Υγιής επιχειρηματικότητα και ζήτω το εργαλείο της δημοκρατίας, ο κοινωνικός διάλογος που δήθεν δεν αξιοποιήθηκε.
Ακόμη, ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη βαρβαρότητα που ζουν και οι εργαζόμενοι της χώρας μας είναι η Γερμανία και η Μέρκελ.

Καλεί δηλαδή τους εργαζόμενους, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να επιλέξουν στρατόπεδο και καπιταλιστή που θα ισοπεδώνει τη ζωή τους. Κουβέντα δεν είπαν για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και της Ε.Ε. Οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα από τα αποτελέσματα των κοινωνικών διαλόγων που τσάκισαν τα δικαιώματά τους.

Ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι επικίνδυνος. Οι εργαζόμενοι τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν από αυτή.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να οργανωθεί στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, να αλλάξει τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα και να παλέψει για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, προετοιμάζοντας την εργατική τάξη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: