Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Έξι μήνες φυλακή για συνδικαλιστική δράση - Δήλωση των 3 συνδικαλιστών των ΟΤΑ για την απόφαση καταδίκης τους



Έξι μήνες φυλακή για συνδικαλιστική δράση

Σε έξι μήνες φυλάκισης με αναστολή καταδίκασε το μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας τρεις συνδικαλιστές από τα Σωματεία στους Δήμους Νέου Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας οι οποίοι συμμετείχαν σε πολυήμερες κινητοποιήσεις που είχαν δώσει το 2007 οι εργαζόμενοι στο Δήμο Νέου Ηρακλείου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε χτες, και μετά την απόφαση οι τρεις συνδικαλιστές άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής «καταδικάζει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που επιδιώκει την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων του κλάδου και σέρνει στο Δικαστήριο συνδικαλιστικά στελέχη που έπραξαν το αυτονόητο, δηλαδή να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην απεργία. Η δικαστική απόφαση που καταδικάζει τα συνδικαλιστικά στελέχη του Σωματείου του Δήμου Ν. Ιωνίας γιατί έπραξαν το καθήκον τους, να περιφρουρήσουν την απεργία, δείχνει ότι από κοινού κυβέρνηση και δικαιοσύνη κινούνται στο τσάκισμα των δικαιωμάτων και του δικαιώματος της απεργίας. Καλούμε τα Σωματεία των Δήμων να καταδικάσουν άμεσα με κάθε τρόπο τον αυταρχισμό και την καταστολή. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».



Δήλωση των 3 συνδικαλιστών των ΟΤΑ για την απόφαση καταδίκης τους

Με τη σημερινή του απόφαση, για την καταδίκη μας σε εξάμηνη φυλάκιση  επειδή«παρευρεθήκαμε» και στηρίξαμε τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων μας  στο Δήμο Ηρακλείου το 2007(!!!) το δικαστήριο, επιδιώκει να θέσει τους αγώνες των  εργαζομένων και το συνδικαλιστικό κίνημα στο απόσπασμα.

Είναι απόφαση σταθμός, ακόμα και για τα δεδομένα μιας δικαιοσύνης που έχει  νομιμοποιήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους από το β μονομελές πλημ/κειο  Αθηνών, που έπειτα από 2 ώρες ακροαματική διαδικασία χωρίς να προκύψει κανένα  επιβαρυντικό στοιχείο ή αξιόποινη πράξη, ούτε καν από τα στοιχεία και όλες τις  μαρτυρικές καταθέσεις ακόμη και του διοικητή του αστυνομικού τμήματος της  περιοχής(!!) πήρε αυτή την απόφαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την απόφαση τους οι δικαστές ζήτησαν διακοπή της  δίκης για μια ώρα. Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας παραδέχτηκε πως παρόλο που δεν προκύπτουν  εμφανή στοιχεία(!!) θεώρησε πως και μόνο η παρουσία μας στον πολυήμερο  απεργιακό αγώνα σαν συνδικαλιστές, ασκεί ψυχολογική βία σε αυτούς που ήθελαν να  εργαστούν και έτσι πρότεινε την καταδίκη μας!!!

Φαίνεται ότι έπρεπε να καθόμαστε στον καναπέ μας μακριά από τον αγώνα αυτών που  μας εμπιστεύτηκαν για να είμαστε «νόμιμοι» και «αρεστοί» στην κυβέρνηση τον κ.  Εισαγγελέα και την Δικαστή.

Όλο και πιο καθαρά φαίνεται ότι οι δρακόντιοι νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση δεν είναι για να «κτυπήσει την διαφθορά στο δημόσιο» όπως λέει, αλλά για να  κτυπήσει όποιον παλεύει και αντιστέκεται. Είναι φανερό πλέον πως η τρικομματική  συγκυβέρνηση των μνημονίων και της τρόικα επιδιώκει με ξεδιάντροπο τρόπο τα  δικαστήρια να λειτουργούν με εντολές εκ των άνωθεν σαν τα στρατοδικεία των  δυνάμεων κατοχής και της χούντας για την επιβολή των αντεργατικών τους σχεδίων.

Το δόγμα του «νόμου και της τάξης» της απόλυτης και προληπτικής καταστολής  σε οποιονδήποτε αγωνίζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί, ακόμη και απλώς να  συμπαραστέκεται, γίνετε πλέον οδηγός των αποφάσεων των δικαστηρίων αυτή τη  περίοδο.

Είναι γελασμένοι αν θεωρούν πως με τις αποφάσεις τους θα μας φοβίσουν, θα μας  τρομοκρατήσουν και θα κάμψουν τους αγώνες μας, τους αγώνες των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος αν χρειαστεί, με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων μαζί με τους συναδέλφους μας.

Το ποτάμι της οργής δεν γυρίζει πίσω ότι κι αν κάνουν… η ώρα της ανατροπής τους ζυγώνει.

• Αδαμόπουλος Νίκος μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του Συλλόγου  Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας.

• Καραγεώργου Βασιλική πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου  Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

• Μαυρουδής Νίκος συνδικαλιστής μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου..

ΑΘΗΝΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013.

Πηγή: Κόκκινη Γωνιά – Από PRAXIS

Δεν υπάρχουν σχόλια: