Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πολιτική αλητεία




Απροκάλυπτη επιχείρηση εξαπάτησης από τον Ε. Βενιζέλο.
Να εξαπατήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για τους στόχους και τις επιδιώξεις της πολιτικής της συγκυβέρνησης, επιχειρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «REAL NEWS».

Για τις συζητήσεις του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης με την τρόικα, στις οποίες από κοινού καθορίζουν τα βήματα κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής και τα νέα μέτρα, ισχυρίζεται ότι «θέλαμε να καταστεί αντιληπτό από τους εταίρους μας πως είναι οικονομικά βλαπτικό και κοινωνικά και πολιτικά αδύνατο να ζητηθούν από την Ελλάδα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα. Η εντύπωσή μου από τη συνάντησή μου με τους επικεφαλής της τρόικας είναι ότι αυτό έχει γίνει αντιληπτό».

Προκλητικά υποστηρίζει ακόμα πως «και το πετρέλαιο θέρμανσης, μετά την πρώτη αυτή εμπειρία εφαρμογής, πρέπει να επανεξεταστεί και το ζήτημα του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται από τη ΔΕΗ», όταν τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από τα χαράτσια και τους φόρους, η συγκυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνει επισήμως τη συνέχιση της φοροληστείας.

Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρει ότι «όπου υπάρχουν αποκλίσεις -γιατί μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις λόγω βαθύτερης ύφεσης πάλι- αυτές πρέπει να θεωρηθεί ότι θα απορροφηθούν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του προγράμματος μέχρι το 2016. Αυτή είναι στην πραγματικότητα η ουσιαστική επιμήκυνση».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία, που συνιστούν επιδότηση των εργοδοτών για εξασφάλιση ακόμα πιο φθηνών έως και δωρεάν εργαζομένων, με ελαστική και προσωρινή απασχόληση ή ψευτοκατάρτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: