Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Καταδίκη των ναζιστών της ΧΑ από τους ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ της Κατερίνης



ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ". Η Γενική Συνέλευση του σωματείου οικοδόμων Κατερίνης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/3 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του εργατικού κέντρου Κατερίνης, με σύσσωμο το Δ.Σ. του σωματείου καταδικάζει την δράση και πολιτική της ναζιστικής οργάνωσης "χρυσή αυγή". (ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ, ΑΠΕΙΛΕΣ κ.α.) όπως και τις αντεργατικές και αντιλαϊκές θέσεις που εκφράζει η ναζιστική οργάνωση μέσα από τα ντοκουμέντα της αλλά και μέσα στην βουλή. Η "χρυσή αυγή" είναι οργάνωση ναζιστική, έχει για ιδεολογία της τον εθνικοσοσιαλισμό που έκφραζε τον γερμανικό εθνικισμό, η οργάνωση θαυμάζει τον Χίτλερ, τον Γκαίμπελς αλλά και τις πρακτικές των ναζί όπως για παράδειγμα το κάψιμο σε φούρνους χιλιάδων αντιφρονούντων, πολιτικών αντιπάλων, τσιγγάνων, πολιτών εβραϊκής καταγωγής κ.α. Πολλά μέλη της "χρυσής αυγής" έχουν επισκεφτεί αυτούς τους εγκληματικούς χώρους και πόζαραν με περηφάνια μπροστά από τους φούρνους θυμίζοντας τις φρικαλεότητες των ναζί.

Όλα αυτά βέβαια η "χρυσή αυγή" επιμελώς τα κρύβει και παρουσιάζεται απλά σαν μια "πατριωτική" οργάνωση. Με όχημα την "αντιμνημονιακή" ρητορεία έχει αναβαθμιστεί από το ίδιο το πολιτικό σύστημα και αναδιατάχθηκε για να αποτελέσει ισχυρό ανάχωμα στην τάση ριζοσπαστικοποίησης και πάλης εργατών- λαϊκών στρωμάτων, απόρροια των αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών, της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που γεννάει φτώχεια και ανεργία για τον εργαζόμενο λαό. Η ναζιστική οργάνωση "χρυσή αυγή" είναι οργάνωση συστημική, βρίσκεται στα σπλάχνα του αστικού πολιτικού συστήματος και θα παίξει την δύναμη κρούσης δίπλα στις δυνάμεις καταστολής και παρακρατικών κέντρων για να χτυπήσουν και να προβοκάρουν τους εργάτες που σηκώνουν κεφάλι που παλεύουν και αγωνίζονται μέσα από τα σωματεία και τα συνδικάτα.

Η "χρυσή αυγή" συνδιαλέγεται με τους μεγαλοεργοδότες, με επιχειρηματικούς ομίλους, το μεγάλο κεφάλαιο. Λειτουργεί σαν ντίλερ εργατικής δύναμης, αφού στήνει δουλεμπορικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα και υπόσχεται στους μεγαλοεργοδότες ότι θα τους εξασφαλίζει εργάτες που θα δουλεύουν με 18€, ανασφάλιστοι, δεν θα υπάγονται σε καμιά κλαδική σύμβαση, με ανεξάντλητα ωράρια με την προϋπόθεση οι μεγαλοεργοδότες να διώξουν τους ξένους εργάτες. Δεν είναι λίγες φορές που η "χρυσή αυγή" μέσα από τα ντοκουμέντα της και στην βουλή υπερασπίζεται το μεγάλο κεφάλαιο, την μεγαλοεργοδοσία. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τις φοροαπαλλαγές που ζητάει για τους εφοπλιστές αλλά δεν βγάζει τσιμουδιά για τους χιλιάδες άνεργους ναυτεργάτες ή αυτούς που δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες χωρίς δικαιώματα μετά την άρση του "καμποτάζ".

Παραπάνω προνόμια και επιδοτήσεις ζητάει και για τους μεγαλοξενοδόχους και δεν λέει τίποτα για τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους που δουλεύουν 10-12 ώρες χωρίς κανένα οργανόγραμμα, σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι και δουλεύουν για 300- 400€. Οι εργάτες, ο λαός γενικότερα δεν πρέπει να παραπλανηθεί από τις δημαγωγικές κορώνες, τους λαϊκισμούς, τα κηρύγματα ρατσιστικού μίσους και φυλετικών διαχωρισμών της "χρυσής αυγής". Οι θέσεις της είναι επικίνδυνες για τον εργαζόμενο λαό. Θέσεις αντεργατικές- αντιλαϊκές, διαποτισμένες με ρατσιστικό μίσος ρίχνοντας όλα τα κακά των εργατικών λαϊκών προβλημάτων στους ξένους εργάτες αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική του κεφαλαίου, την Ε.Ε., το ΔΝΤ, αφού αποθεώνει την οικονομία της αγοράς, την "ελεύθερη" οικονομία. Οι βερμπαλισμοί και οι φωνασκίες της κατά του μνημονίου, δήθεν του συστήματος και της πλουτοκρατίας είναι ψεύτικοι γίνονται για την εικόνα των media για να αποπροσανατολίζει και να εγκλωβίζει εργατικές λαϊκές δυνάμεις στο ναζιστικό οργανισμό της.

Το Δ.Σ. του σωματείου οικοδόμων Κατερίνης καλεί άμεσα όλα τα εργατικά σωματεία και συνδικάτα όπως και όλο τον λαό της Πιερίας να αντιδράσουν κατά της ναζιστικής δράσης της "χρυσής αυγής", να τους απομονώσουν από κάθε χώρο δουλειάς και να αποκρούσουν με πολιτικά μέσα τα επικίνδυνα ναζιστικά - φασιστικά ιδεολογήματα τους.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: