Ο
κατάλογος διαρκώς μεγαλώνει… και η απόσυρση προϊόντων στα οποία ανιχνεύεται κρέας
αλόγου συνεχίζεται… Αν σκεφτούμε σε πόσο λίγα προϊόντα φτάνει ο έλεγχος και παρόλα αυτά αποσύρονται
συνεχώς και άλλα, μπορούμε να καταλάβουμε το αληθινό μέγεθος του προβλήματος. Αυτά
που μαθαίνουμε είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που πραγματικά συμβαίνουν και,
φυσικά, σε αυτά που ενδεχομένως τρώμε…
Να
σημειωθεί πως στα νέα προϊόντα που αποσύρθηκαν, ανιχνεύτηκε κρέας αλόγου έως
και 50%!!! «Βλέπεις» για τους βιομήχανους «καλό» είναι μόνο το κέρδος.
Προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια «IFANTIS»
σε συσκευασία 10 τεμαχίων με καθαρό βάρος 800g και ημ/νία λήξης 15/11/2013
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >50%) που παρασκευάζονται από την εταιρεία
«ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΕ».
Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική
ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης», 280 g, ημ/νία λήξης 5/5/2013,
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10%
& <25%).
Παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS
ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», 300 g, ημ/νία λήξης 6/6/2013
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >1%
& <20%) που παρασκευάζεται από
την εταιρεία «Π. Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ».
Κατεψυγμένο σουτζουκάκι Μ.Κ., 80g, ημ/νία
λήξης 12/2/20/14, χαρτοκιβώτια των 4kg
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >
25%).
Κατεψυγμένες κοτομπουκίτσες 25g, ημ/νία λήξης 7/1/2014, χαρτοκιβώτια των
3 kg
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10%
& <25%).
Κατεψυγμένο σνιτσελάκι Μ.Κ., 130g, ημ/νία
λήξης 13/2/2014, χαρτοκιβώτια των 3 kg
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%).
Κατεψυγμένο σουτζουκάκι Μ.Κ., 80g, ημ/νία
λήξης 16/1/2014, χαρτοκιβώτια των 4 kg
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό
>50%).
Κατεψυγμένο σνιτσελάκι Μ.Κ., 130 g, ημ/νία
λήξης 7/12/2013, χαρτοκιβώτια των 3 kg
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%)
που παράγονται από την εταιρεία
«T&TFoods ΑΕ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου