Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Χρυσή Αυγή - Σχολεία: Οι νεοναζί σπέρνουν μίσος για να καλλιεργήσουν διάσπαση
Να ξεχάσουν τα χάλια της εκπαίδευσης, να αγνοήσουν το γεγονός ότι στα σχολειά εκπαιδεύονται οι σύγχρονοι σκλάβοι για τα καπιταλιστικά κάτεργα, να αρχίσουν να τρώγονται μεταξύ τους οι γονείς, να μισούν το ένα παιδί το άλλο.

Αυτή είναι η πρόταση της Χρυσής Αυγής, όπως διατυπώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή από τον βουλευτή της Αρτ. Ματθαιόπουλο.  Μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, επέλεξε να κάνει γαργάρα το σχολείο παραγωγής σύγχρονων σκλάβων και εντόπισε το πρόβλημα στην παρουσία των παιδιών των μεταναστών που φοιτούν στα σχολεία.

Με ύφος που σ' έκανε να τρέμεις στην ιδέα τι θα έκανε αν είχε μπροστά του ένα παιδί, ο Αρτ. Ματθαιόπουλος άρχισε να ουρλιάζει: «Τι δουλειά έχουν τα παιδιά των μεταναστών στα ελληνικά σχολεία; Μπαίνουμε στις τάξεις και βλέπουμε μόνο ξένα παιδιά. Αυτό είναι απαράδεκτο». Και για να μην αφήσει αμφιβολία για τις προθέσεις της Χρυσής Αυγής, ζήτησε «να υπάρξουν διαφορετικές τάξεις για Έλληνες και αλλοδαπούς μαθητές».

Μπροστά στη γενική αποδοκιμασία που συνάντησε αυτή η θέση, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Το πρόβλημα όμως παραμένει: Το πολιτικό μόρφωμα-δημιούργημα των καπιταλιστών για την αντιμετώπιση του εργατικού κινήματος σπέρνει μίσος για να καλλιεργήσει διάσπαση, για να εξασφαλίσει ότι η επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης θα είναι μοιρασμένη στα δυο από τα γεννοφάσκια της. Πουλάει πατριωτισμό για να τυφλώσει τμήματα της εργατικής τάξης.

Απέναντί τους η απάντηση δεν μπορεί να 'ναι άλλη από την ενίσχυση της ταξικής ενότητας, η απομόνωση των μισαλλόδοξων που στάζουν δηλητήριο ακόμα κι ανάμεσα στα παιδιά, η κοινή πάλη αλλοδαπών και ντόπιων εργατών για κάθε δικαίωμα, για την αντιμετώπιση του κοινού αντιπάλου, των καπιταλιστών και της πολιτικής τους που -και στην Παιδεία- θάβει εξίσου Έλληνες και αλλοδαπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: