Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αυτοί που αποφασίζουν πόσο θα φτωχύνεις είναι πάντα οι πλούσιοι




"«Είναι ένας πλούσιος που φροντίζει τα συμφέροντά του! Είναι ένας πολύ, πολύ πλούσιος άνθρωπος που χρησιμοποιεί τις πολιτικές διασυνδέσεις για να επεκτείνει την νομική του εταιρεία». Αυτή την άποψη για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Κύπρο φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα Guardian εστιάζοντας στην ανακοίνωση του πως ζήτησε μείωση του μισθού του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλοί Κύπριοι θεωρούν πως πρόκειται για μια επιτήδεια κίνηση του βρετανικής εκπαίδευσης δικηγόρου, που έχει μια ισχυρή νομική εταιρεία στο νησί και ανήκει σε μια πλούσια ελίτ που δεν πρόκειται να πληγεί από την οικονομική κρίση." (πηγή.)

Αυτό που κάνουν οι τέτοιοι πολιτικοί και τα κόμματά τους είναι να υποστηρίζουν τα συμφέροντα της τάξης των πλουτοκρατών. Πλούσιοι και οι ίδιοι τις περισσότερες φορές, δεν δίνουν δεκάρα για την τύχη του εργάτη, του άνεργου, του φτωχού. Κι όμως, αυτοί τους οποίους ποδοπατούν στο όνομα της «ανάπτυξης» και του «καλύτερου αύριο», είναι οι ίδιοι που τους δίνουν την εξουσία, οι ίδιοι που αφήνουν την τύχη τους στα δόντια των άγριων θηρίων. Αν δεν είσαι σαν αυτούς, η μόνη σχέση που μπορεί να έχεις μαζί τους είναι σχέση μίσους, μίσους ταξικού και  οργάνωσης του αγώνα της τάξης σου για την ανατροπή της εξουσίας  τους και του απάνθρωπου σάπιου συστήματός τους.

Ένας φίλος, σήμερα στη σελίδα μας στο facebook μας έγραψε δυο λόγια του Μενέλαου Λουντέμη:

"Αν ήρθες σ’ αυτόν τον κόσμο για να μετρήσεις τα χρόνια σου,
και να ζήσεις μιαν φρόνιμη ζωή, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε.
Τους φρόνιμους δεν τους πειράζει κανείς.
Μα αν είναι να χαθεί κάποτε ο κόσμος θα χαθεί από τους φρόνιμους.
Γιατί αυτοί κάναν τους ισχυρούς, ισχυρότερους."

Δεν υπάρχουν σχόλια: