Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ηλίθιοι και «καθαρόαιμοι» φασίστες



Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Κατίδης δεν είναι πια παιδί, έχει κλείσει τα είκοσι. Σε σύγκριση με χιλιάδες άλλους συνομήλικούς του, εργαζόμενους ή άνεργους, απολαμβάνει τα οφέλη ενός καλοπληρωμένου επαγγελματικού συμβολαίου, καθώς και αρκετά «προνόμια» που προκύπτουν από την αναγνωρισιμότητα που του προσφέρει το γεγονός ότι αγωνίζεται σε μια δημοφιλή ομάδα με μεγάλη ιστορία. Το πιθανότερο είναι να μην διάβασε ποτέ ελληνική ιστορία ο Κατίδης (να τη διδάχτηκε στο σχολείο, μάλλον απίθανο, το ίδιο όμως ισχύει και για τα χιλιάδες άλλα νέα παιδιά που δεν τους μιμούνται ούτε γίνονται φασίστες). Σήμερα απ’ ότι φαίνεται είναι αργά για κάτι τέτοιο.

Η χειρονομία του ποδοσφαιριστή προς την εξέδρα δεν ήταν κάτι  που θύμιζε ή έμοιαζε με ναζιστικό χαιρετισμό. Ήταν ναζιστικός χαιρετισμός. Το αν είναι εκκολαπτόμενος ή συνειδητοποιημένος φασίστας, ή «τελειωμένος» όπως γράφει ο αθλητικογράφος κ. Γ. Χελάκης, δεν μειώνει την σημασία της πράξης του, ούτε τις συνέπειες που αυτή επισύρει. Αυτό όμως που προξενεί  εντύπωση είναι η βεβαιότητα του κ. Χελάκη πως ο Κατίδης δεν είναι «τελειωμένος φασίστας». Μεγαλύτερη δε εντύπωση προξενεί το επιχείρημα με το οποίο στηρίζει την άποψή του: «Ένας καθαρόαιμος φασίστας θα το τράβαγε μέχρι πέρα».!!! Από πού προκύπτει κάτι τέτοιο; Ποιος από τους «καθαρόαιμους» φασίστες παραδέχτηκε ποτέ το έγκλημά του;

Μήπως κάποιος από αυτούς που έβαζαν φωτιές τη νύχτα σε παράγκες «λαθρομεταναστών», όταν αυτοί βρίσκονταν μέσα και κοιμόντουσαν; Μήπως κάποιος από τις συμμορίες που σακατεύουν στο ξύλο και πετάνε έξω από τα λεωφορεία επιβάτες με «σκούρο» χρώμα δέρματος»;  Μήπως κάποιος από τις αγέλες  που ξυλοκοπούν και  μαχαιρώνουν «λάθρους» τη νύχτα στα υπόγεια του μετρό; Μήπως οι συλληφθέντες που σκότωσαν τον «λαθρομετανάστη» με το μοτοποδήλατο, επειδή τους… έκλεινε το δρόμο; Μήπως τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής, βουλευτές-μπράβοι και άλλοι ψυχάκηδες, που ονειρεύονται τη μέρα που θα  φτιάξουν σαπούνια τους αριστερούς και λαμπαντέρ από δέρμα Πακιστανών; Μήπως αυτοί που πετάνε ποτήρια και δέρνουν γυναίκες ακόμα και σε «ζωντανή» τηλεοπτική μετάδοση; Αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Κασιδιάρης αν και «καθαρόαιμος» (φαντάζομαι θα συμφωνεί και ο κ. Χελάκης) φασίστας, καθόλου δεν το «τράβηξε μέχρι πέρα». «Τρεχάτε ποδαράκια» μου έγινε μετά την επίθεση στην Κανέλλη και στη συνέχεια «ψάξε ψάξε δε θα με βρεις» έπαιζε με το αυτόφωρο, το θρασίμι.

Όλοι οι φασίστες, και οι «κρυφοί» και οι «καθαρόαιμοι», λειτουργούν κατά τον ίδιο τρόπο, στα μουλωχτά. Κανείς δεν παραδέχεται ανοιχτά πως είναι φασίστας, κανείς δεν παραδέχεται τις εγκληματικές πράξεις του. Αν το κάνουν γνωρίζουν πως θα εισπράξουν τον αποτροπιασμό. Άλλοι το ρίχνουν στο χαβαλέ και άλλοι προσπαθούν να μας πείσουν πως «δεν είμαι αυτό που νομίζεις»…φορώντας μάσκες «φιλοπατρίας» και εθνικοφροσύνης. Ποιος από όλους (και ήταν πάρα πολλοί) αυτούς που υπερασπίστηκαν  τον θρασύδειλο Κασιδιάρη παραδέχεται στ’ αλήθεια πως είναι φασίστας; Ξεχάσαμε τι έλεγαν  πολλοί και πολλές, στις παρέες μας, χαζογελώντας από ικανοποίηση, μετά την επίθεση του φασίστα βουλευτή στην Κανέλλη; «Καλά της έκανε», έλεγαν, «ν’ αγιάσει το χέρι του, της χρειαζόταν»…

Δεν μου φάνηκε καθόλου «πανικοβλημένος» (όπως γράφει ο κ. Χελάκης) ο Κατίδης, στις δηλώσεις του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Οι δικαιολογίες (που τις άλλαζε κάθε λίγο) «δεν ήξερα», «δεν άκουσα κάτι» για το φασισμό κλπ. είναι ηλίθιες και δεν πείθουν. Ακόμα όμως και αν δεν είναι φασίστας αλλά μόνο ηλίθιος, έπρεπε να τιμωρηθεί -και μάλιστα χωρίς καμιά επιείκεια- για παραδειγματισμό, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις ποινές που ορίζουν οι κανονισμοί. Γιατί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου τιμωρήθηκε ήδη, οριστικά και αμετάκλητα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OIKOΔΟΜΕ

Ο ΚΑΤΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΠΑΙΖΕΙ. ΠΟΙΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ;

ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙ ΕΠΡΑΞΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.

ΔΙΟΤΙ Η ΟΥΕΦΑ ΚΑΙ Η ΦΙΦΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΑΙΣΤΙΚΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Οικοδόμος είπε...

Δεν έχεις άδικο. Όμως η σύγκριση δεν γίνεται με συναδέλφους του ή άλλες ομάδες, αλλά με άλλους συνομήλικούς του απλούς εργαζόμενους, που δουλεύουν και πληρώνονται με ψίχουλα, ή άνεργους.
Σωστή η επισήμανσή σου για ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ. Γι' αυτό την πάτησε.
Καλή δύναμη!

μαχαιρης είπε...

Αν τιμωρουμε εμεις τους Φασιστες...
Κανοντας ΣΑΠΟΥΝΙ την καρριερα ενος ηλιθιου παιδιου....
[Που δυστυχως τα περισσοτερα παιδια στην ηλικια του και κατω...ΘΕΛΟΥΝ να αισθανονται ξεχωριστοι..Και ανωτεροι...Και αλλα σκατα που τους ταιζει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ η Αστικη Προπαγανδα...
Και η πατριδοκαπηλεια της ΔΕΞΙΑΣ και οχι μονο της ΧΑ...]

Τοτε νομιζω κανουμε κι εμεις ενα μεγαλο λαθος...!!
Εκδικουμαστε στο προσωπο αυτεινου του παιδιου...Την αδυναμια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...Να αντιμετωπισει τον Ναζισμο...Σε περιοδους οικονομικης κρισης...!!

Βαλτε μεσα..Τον υπευθυνο..Που εφτιαξε αυτο το παιδι ετσι...
Και τους αλλους που το ηξεραν..Και το ανεχονταν...!!!

Αυτους τους ΝΑΖΙ φασιστες..ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ οτι κοροιδευουν...!!!
Που ξερουν τα εγκληματα του Ναζισμου στην Ελλαδα..Και παρ ολα αυτα..Τα διαδιδουν...!!

ΟΧΙ τους ηλιθιους οπαδους...Που εχουν "φαει" το παραμυθι...!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

Δε "γνώριζε" δε ρώταγε;
επιτέλους, τα άλλοθι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουν...
Όσο για την ιστορία αυτής της ομάδας που είναι μεγάλη και κουβαλάει τα βάσανα της προσφυγιάς,ακόμη και τώρα που είναι ΠΑΕ, σηματοδοτεί και σημαίνει πάρα πολλά για πάρα πολλούς.
Άλλωστε η ανακοίνωση της original για τους νεοναζί τα λέει όλα "όπου σας βρίσκουμε θα σας τσακίζουμε" καιρός να γυρίσουνε τα βλέμματα κι εντός των...τοιχών

Οικοδόμος είπε...

μαχαίρη καλημέρα.
Δεν πρόκειται για αδυναμία. Χρησιμοποιεί το ναζισμό σαν δεκανίκι της στις κρίσεις (δες πόσο πρίμα του πάνε τα πράματα του Σαμαρά με την άνοδο της ΧΑ), μέχρι που κάποια στιγμή αυτός γιγαντώνεται και την κατασπαράσσει. Δεν θα γίνω απολογητής αυτής της δημοκρατίας. Αγωνίζομαι για μια δημοκρατία που θα γεννά Ανθρώπους και όχι φασιστικά τέρατα.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα Κώστα.
Συμφωνώ. Δεν πιστεύω πως πρόκειται περί βλακείας. Αν αποκαλέσεις κάποιον φασίστα, "φασίστα", δεν πρόκειται να το παραδεχτεί. Αν όμως τον αποκαλέσεις "βλάκα", μάλλον θα...θυμώσει.
Αν και η σχέση μου με το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει ούτε με ΑΕΚ, ούτε με οργανωμένους οπαδούς γενικότερα, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω πως με την ανακοίνωσή τους οι αεκτζήδες βάζουν τα γιαλιά στους συναδέλφους τους άλλων ομάδων.
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν...πολλά λες. Ο Κατίδης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ. Κάτι σαν εσένα μπορεί να τον ρίξουν στην αγκαλιά τους.