Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΕΤ Βόλου: «Ο μόνος δρόμος είναι να πάμε σε μειώσεις μισθών»!




Κινούμενο στη «ρότα» του εργοδοτικού συνδικαλισμού, το προεδρείο του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «ΑΓΕΤ» του Βόλου, πρότεινε, στη χτεσινή Γενική Συνέλευση, μείωση μισθών. Μάλιστα, συνδύασε την πρότασή του με επιθέσεις στην παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία», η οποία καταγγέλλει τη φιλοεργοδοτική στάση του και την προσπάθειά του να καταστήσει συνένοχους τους εργαζόμενους στην πολιτική τσακίσματος των δικαιωμάτων τους. Από κοντά και ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου, είπε ότι «ο μόνος δρόμος είναι να πάμε σε μειώσεις μισθών».

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συνεργασία» αναφέρει: «Η τακτική της εταιρείας, εν μέσω διαπραγματεύσεων, να προχωρήσει στην παύση λειτουργίας της μονάδας στη Χαλκίδα και να εξαγγείλει ομαδικές απολύσεις έχει ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ μας για να δεχτούμε τις απαιτήσεις της και να υπογράψουμε νέα ΣΣΕ με μειώσεις. Να μην υποκύψει κανένας στον εκβιασμό του κλεισίματος. Η εταιρεία αν θέλει να κλείσει τα εργοστάσια θα τα κλείσει είτε έχουμε αγώνες είτε όχι. Ολα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε δισεκατομμύρια ευρώ από τη δουλειά μας. Τώρα θέλει να μοιραστούμε τη μείωση των κερδών της».

Και συνεχίζει: «Στην προηγούμενη Γενική μας Συνέλευση, απορρίψαμε ομόφωνα την οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών μας που πρότεινε η εταιρεία και αποφασίσαμε απεργίες και κινητοποιήσεις, αποδεικνύοντας τη θέλησή μας, με αποφασιστικότητα και αγώνα, να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή του μέτρου, να αναγκάσουμε την εταιρεία να το πάρει πίσω.

Καταγγέλλουμε το προεδρείο του ΔΣ του Σωματείου, που επέλεξε συνειδητά να βάλει την εξουσιοδότησή μας για απεργιακή κινητοποίηση στις ...καλένδες, στο αόριστο μέλλον, αποδεικνύοντας ότι ήθελε τις απεργίες μόνο για να "εκβιάσει" το "διάλογο"».
Συνέλευση χτες και στη Χαλκίδα

Γενική συνέλευση έκαναν χτες και οι εργάτες της «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» στη Χαλκίδα, όπου η εργοδοσία αποφάσισε το κλείσιμο του εργοστασίου, προδιαγράφοντας την απόλυση 236 εργατών. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν πως δε θα κάνουν διάλογο με την εργοδοσία, αλλά μόνο με θεσμοθετημένους φορείς (π.χ. υπουργείο), αλλά από «μηδενική βάση» (εννοώντας ότι η εργοδοσία πρέπει πρώτα να άρει την απόφασή της για κλείσιμο του εργοστασίου). Επιπρόσθετα, από Δευτέρα, θα ξεκινήσουν σειρά επαφών με φορείς και κόμματα. Στη χτεσινή Γενική Συνέλευση, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Εύβοιας και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, οι οποίοι κάλεσαν τους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο πάλης σε επίπεδο ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: