Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ποδοσφαιριστής στην Πάτρα χαιρετά ναζιστικά και υπερασπίζεται τον Κατίδη (video) – Τι λέτε; «Τα παιδιά» δεν ξέρουν;...


Κι άλλος νεαρός ποδοσφαιριστής με ναζιστική «άποψη» έκανε την εμφάνισή του μετά τον Κατίδη. Πρόκειται για τον Σπύρο Σουγλέρη που χαιρετώντας ναζιστικά πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ομάδων για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Πάτρας. Έκανε μάλιστα και δηλώσεις με τις οποίες εξηγούσε τον «αρχαιοελληνικό χαρακτήρα» του χαιρετισμού του, και υπερασπίστηκε το «20χρονο παιδί» Κατίδη. Η επιχειρηματολογία του νεαρού είναι ακριβώς αυτά που ακούμε από τους εκπροσώπους της χρυσής αυτής. Κατά τα άλλα, κάποιοι «προοδευτικοί» ακόμα επιμένουν πως… τα παιδιά δεν ξέρουν…

Οι δηλώσεις του ποδοσφαιιστή (από το enikos.gr):

«Καταρχήν, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο πανηγυρισμός αυτός δεν είναι ναζιστικός. Είναι αρχαίος ελληνικός χαιρετισμός και πολλοί δεν το ξέρουν. Με την χθεσινή μου κίνηση, ήθελα να εκφράσω την συμπαράστασή μου προς ένα 20χρονο παιδί που μια ολόκληρη Ελλάδα έπεσε πάνω, χωρίς να έχει κάνει κάτι και χωρίς καν να ακουστεί η άποψή του. Ήθελαν να βγάλουν το άχτι τους πάνω του. Ζούμε σε μια χούντα. Από την στιγμή που τιμωρούν ένα παιδί που χωρίς καν να δικαιολογηθεί δεν είναι δημοκρατία αλλά ναζισμός. Υποστήριξη στον παίκτη ήταν αυτό που έκανα και σε έναν παίκτη που τον πάω. Δεν είναι ένδειξη ως προς τις πολιτικές μου απόψεις». Για το αν φοβάται πιθανή τιμωρία: «Δε φοβάμαι. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Αν ξέρει ο καθένας τι ισχύει αυτός ο χαιρετισμός, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς χαιρετούσαν οι ναζί και αλλιώς οι Αρχαίοι Έλληνες».

Το βίντεο με τον «πανηγυρισμό»:


Σε ανακοίνωσή (από τον 902.gr) της η Εδαφική Αχτίδα Αχαΐας του ΚΚΕ τονίζει:

«Προκαλεί όλους τους φιλάθλους και συνολικά τον αχαϊκό λαό ο ναζιστικός χαιρετισμός και η συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή της Αστραπής Σπύρου Σουγλέρη, σε αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος, για δήθεν συμπαράσταση στον παίκτη της ΑΕΚ Κατίδη.

Η πράξη του προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού, των αθλητών που και στη χώρα μας πολέμησαν το ναζισμό, στάθηκαν ακόμη και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Ειδικά στο νομό μας προσβάλλει τη μνήμη των εκατοντάδων θυμάτων του μπλόκου των Προσφυγικών στην Πάτρα με θύματα τότε νέους ανθρώπους, τα θύματα της σφαγής των Καλαβρύτων από τους φασίστες κατακτητές. Ο χαιρετισμός είναι ναζιστικός και όχι αρχαιοελληνικός, όπως με θράσος ισχυρίζεται ο ποδοσφαιριστής και οι χρυσαυγίτες ναζιστές, με τον σύγχρονο επικεφαλής τους στην Ελλάδα, Μιχαλολιάκο.

Η Εδαφική Αχτίδα Αχαΐας του ΚΚΕ καλεί όλους τους φιλάθλους να απομονώσουν και να αποβάλουν από όλα τα αθλητικά σωματεία τα φασιστικά παράσιτα που δρουν και χρησιμοποιούν το σάπιο αθλητισμό των επιχειρηματιών και τις ομάδες προκειμένου να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο, επιχειρώντας να βάλουν χέρι και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Καλούμε τους συναθλητές του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, τους αθλητικούς φορείς, κάθε άνθρωπο που ασχολείται με τον αθλητισμό, συνολικά τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Αχαΐας, να καταδικάσουν, να απομονώσουν αυτές τις συμπεριφορές και τους φορείς που τις εκφράζουν. Να γνωρίσουν τη λαϊκή κατακραυγή!

Καλούμε ειδικά την ΕΠΣ Αχαΐας, όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές, να πάρουν μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν».

2 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

το ερώτημα είναι άμεσο,θα τοποθετηθούν οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι ή θα μασάνε τα λόγια τους δίνοντας άλλοθι στους φασίστες;

Οικοδόμος είπε...

Ναι... τα γνωστά... ξέρεις... είναι "μικρά παιδιά", "δεν ξέρουν" από "αυτά"... και τέτοια. Και προπαντός... μην γράψει κανείς εναντίον (των "παιδιών"), γιατί τότε... τα "σπρώχνει στην αγκαλιά της χ.α."...

Κώστα, καλή δύναμη!