Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

«Χαλυβουργική»: 60 απολύσεις με δήθεν... εθελούσια αποχώρηση




Με 60 απολύσεις, τις οποίες έχει βαφτίσει «εθελούσιες αποχωρήσεις», την Παρασκευή και την Τρίτη, ξεκίνησε την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδιασμών της η εργοδοσία της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, που συνολικό στόχο έχουν τη συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία έχει ήδη ανακοινώσει στους εργαζόμενους πως θα προχωρήσει συνολικά σε 170 απολύσεις, μέσω «εθελούσιας» εξόδου, σε μείωση αποδοχών κατά 20%, στην κατάργηση των έξτρα δώρων, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με 12ωρα σε 40ωρη βάση τη βδομάδα, καθώς και σε άλλα μέτρα με το ίδιο περιεχόμενο. Η εργοδοσία, μάλιστα, απειλεί ότι αν δε φύγουν οι εργαζόμενοι με τα «κίνητρα» που προτείνει, τότε θα προχωρήσει - έτσι κι αλλιώς - με βάση το νόμο του 5% (δηλαδή θα απολύει κάθε μήνα το 5% του συνόλου των εργαζομένων).

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε γενική συνέλευση και αποφάσισαν κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του μετάλλου, στις 28/3, ενώ στις 9 π.μ. θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας. Επιπρόσθετα, την Παρασκευή, θα πραγματοποιήσουν 2ωρη στάση εργασίας με συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, ενώ τη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση για να εκτιμήσουν την κλιμάκωση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: