Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σχετικά με το λίβελο του φασίστα καλόγερου κατά του ΠΑΜΕ




Με κείμενό του στο προσωπικό του blog ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος επιτίθεται στο ΠΑΜΕ διότι «τόλμησε» να καταγράψει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια για το 1821 και να συντάξει σχετική επιστολή προς τους μαθητές.

Δεν μας προξενεί εντύπωση. Είναι λογικό να οργίζεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων για τα όσα περιέχει η επιστολή του ΠΑΜΕ προς τους μαθητές.

Είναι άλλωστε γνωστός υποστηρικτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και υμνητής της χούντας των συνταγματαρχών.

Δεν χάνει την ευκαιρία να αναπαράγει συνεχώς τη χουντοφασιστική προπαγάνδα, βαφτίζοντας τους ηρωικούς αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αυτούς δηλαδή που ελευθέρωσαν προηγούμενα με το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ την Ελλάδα από τους ναζί, συμμορίτες.

Να αθωώνει με κάθε ευκαιρία το καπιταλιστικό σύστημα, ισχυριζόμενος ότι για την κρίση του καπιταλισμού φταίνε «μερικοί κλέφτες και λωποδύτες θεράποντες του κρατικού μηχανισμού».

Απ’ ό,τι φαίνεται βέβαια ο Μητροπολίτης δεν έχει διαβάσει καν την επιστολή του ΠΑΜΕ. Όπως ο ίδιος αναφέρει, «διάβασε στην τοπική εφημερίδα το ΒΗΜΑ της Αιγιαλείας ότι το ΠΑΜΕ αποκαλεί τον Παλαιών Πατρών Γερμανό απατεώνα». Όχι πως έχει και καμιά σημασία. Δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό από έναν υπερασπιστή των πολιτικών απογόνων των γερμανοτσολιάδων και των δωσίλογων της Κατοχής.

Για την αποκατάσταση όμως της αλήθειας σημειώνουμε ότι πουθενά δεν γράφει κάτι τέτοιο η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Το αντίθετο λέει. Και συγκεκριμένα ότι «Όταν ο Παπαφλέσσας συναντήθηκε με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό για να του πει ότι όλα ήταν έτοιμα για την επανάσταση, ο τελευταίος άρχισε να τον βρίζει ότι είναι απατεώνας».

Η ανακοίνωση δηλαδή αναφέρει ένα υπαρκτό ιστορικό γεγονός που επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν ήταν όλοι οι Έλληνες υπέρ της Επανάστασης του 1821.

Και συγκεκριμένα, ότι η ιεραρχία της Εκκλησίας ήταν αντίθετη με την Επανάσταση του 1821.

Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαϊκού κλήρου που εντάχθηκε στον Αγώνα, στο πλευρό του λαού.

Ο Μητροπολίτης δεν μιλάει για λογαριασμό του. Έστω και χοντροκομμένα εκφράζει την πραγματική ανησυχία του συστήματος: Μην τυχόν και μάθουν ποτέ τα παιδιά ότι οι λαοί έχουν δύναμη, ότι μπορούν να οργανωθούν, να παλέψουν και να νικήσουν τους δυνάστες τους. Αυτή είναι η ουσία.

Και για το τέλος ένα μάλλον ρητορικό ερώτημα: Είναι άραγε τυχαίο ότι ο Μητροπολίτης δεν λέει κουβέντα για τα «μαθήματα διάπλασης των παίδων» της Χρυσής Αυγής, την ώρα που εγκαλεί το ΠΑΜΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: