Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Συνδικάτο Οικοδόμων παρ. Καλλιθέας: ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!


Η απαράδεκτη αποβολή του συναδέλφου σπουδαστή και προέδρου του 15μελούς συμβουλίου μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ τις Σιβιτανιδείου σχολής  Θανάση Μπάμπη  από τον διευθυντή και την σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου των καθηγητών  είναι πρόκληση!

Ο συνάδελφος τιμωρήθηκε επειδή εναντιώθηκε στην φιέστα χιλιάδων ευρώ  που πάνε να στήσουν επιχειρηματικές ενώσεις μαζί με μεγαλοκαναλάρχες (ΣΚΑΪ ) μέσα στο χώρο του σχολείου.

Την ιδία ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοι μας σπουδαστές βιώνουν σκληρά την φτώχεια μέσα στα σπίτια τους ,την ανεργία που τσακίζει κόκκαλα ιδιαίτερα τους νέους εργάτες και εργάτριες , την φτηνή εργασία για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς δικαιώματα και ασφάλιση  καθώς και την εγκατάλειψη της επαγγελματικής εκπαίδευσης σκόπιμα για να ετοιμάζονται οι σπουδαστές  για την νέα εργασιακή ζούγκλα που προσφέρει η μαθητεία  στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

 Το γνωρίζουμε καλά!

Το ζήτημα της εισβολής ιδιωτικών εταιρειών και επιχειρηματιών στις δραστηριότητες των σχολείων είναι σοβαρό και επικίνδυνο!. Δεν είναι και τόσο αθώο το ενδιαφέρον τους! Πολλές φορές έχει αποκαλυφτεί πως πίσω από χορηγίες, φιλανθρωπίες και δωρεές κρύβονται επιδιώξεις χειραγώγησης των σχολείων. Κρύβονται σχέδια για παρέμβαση στα προγράμματα σπουδών, για επηρεασμό των συνειδήσεων των μαθητών, για καλλιέργεια κοινωνικού δήθεν προσωπείου.

 Δεν θα τους περάσει!

Αν νομίζουν ότι με την τρομοκρατία και τις απειλές  σε εμάς και τα παιδιά μας πως θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χεριά απέναντι σε τέτοιου είδους  αντιδραστικές πρωτοβουλίες είναι βαθιά γελασμένοι.

Η αποβολή του σπουδαστή συνδικαλιστή  επιβεβαιώνει την σαπίλα του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος που μας θέλει υποταγμένους στα σχεδία των εργοδοτών και των επιχειρήσεων.

Θα βρισκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας που παλεύουν με χίλια βάσανα για να αποκτήσουν μια «κουτσουρεμένη» εκπαίδευση.

Θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία τους και τον αγώνα τους για δωρεάν, δημόσια υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Θα ανταποκριθούμε σε όποια βοήθεια μας ζητήσουν για την οργάνωση του αγώνα τους. Αυτήν την υπόσχεση  θα την τηρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.



               Δίνουμε την μάχη για:

  •         Ενιαίο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης  δημόσιο και δωρεάν Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στα σχολεία! Όχι στο νέο σχολείο της αμάθειας, της φτηνής εργασίας για τα συμφέροντα τις μεγαλοεργοδοσίας.
  •         Σταθερή και μόνιμη δουλεία για όλους τους σπουδαστές με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.
  •         Πρακτική άσκηση με βάση την ειδικότητα με ευθύνη και εποπτεία από την σχολή και του υπουργείου παιδείας .Οι ώρες πρακτικής να αμείβονται και να ασφαλίζονται με βάση την συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς διαχωρισμούς άνω και κάτω των 25. Μισθός μαθητείας 751 ευρώ.
  •         Δωρεάν μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους τους σπουδαστές
  •         Υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: