Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ελεύθερος στην Κούβα ο Φερνάντο Γκονζάλες - Ο αγώνας για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων Κουβανών αγωνιστών συνεχίζεται


O Φερνάντο Γκονζάλες, ένας από τους πέντε Κουβανούς αγωνιστές πατριώτες που βρίσκονται εδώ και χρόνια σε φυλακές στις ΗΠΑ καταδικασμένοι με βαριές ποινές, επειδή αποκάλυψαν τα σχέδια των τρομοκρατικών ομάδων που λειτουργούν ελεύθερα στο έδαφος των ΗΠΑ με στόχο να πλήξουν την Κούβα και το λαό της, απελευθερώθηκε χτες μετά από 15 χρόνια, 5 μήνες και 15 μέρες εγκλεισμού του στη φυλακή.



Στη σελίδα του ΚΚ Κούβας στο fb διαβάζουμε πως ο Φερνάντο Γκονζάλες βρίσκεται ήδη στην Κούβα. Στην Κούβα βρίσκεται από τον Μάη του 2013 και ο Ρενέ Γκονσάλες ο οποίος είχε απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους τον Οκτώβρη του 2011 και με την υποχρέωση να παραμείνει για 3 χρόνια ακόμα στην πολιτεία της Φλόριντα σε καθεστώς ελευθερίας κάτω από επίβλεψη. Ωστόσο, μετά από απόφαση  δικαστή, ο Ρενέ Γκονσάλες επέστρεψε  στην Κούβα, με την τυπική υποχρέωση μόνο να παρουσιάζεται στο Γραφείο Συμφερόντων ΗΠΑ, τη μόνη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Κούβα, μέχρι τον Οκτώβρη του 2014 που λήγει η περίοδος επίβλεψης. Ο αγώνας για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων Κουβανών αγωνιστών συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: