Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΜΕ - Ταξικές Ομοσπονδίες: Οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση των ΣΣΕ


Κάλεσμα στους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση των ΣΣΕ στα χέρια τους. Να παλέψουν για να επιβάλουν το δίκιο τους, με καλή οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και συσπείρωση στις κλαδικές ομοσπονδίες και το ταξικό κίνημα απευθύνει το ΠΑΜΕ και ταξικές Ομοσπονδίες. 

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με τις Ομοσπονδίες Κλωστοϋφαντουργών, Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου, Φαρμάκου, Λογιστών, Τροφίμων - Γάλακτος και Ποτών, της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών καθώς και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε κλάδους όπως Μέταλλο, Χρηματοπιστωτικό, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, ΕΥΔΑΠ, Ταχυδρομεία κλπ., με θέμα τις ΣΣΕ και τη συνέχιση της δουλειάς των οργανώσεων με την οργάνωση της πάλης για τη διεκδίκηση υπογραφής τους.

Οι κλαδικές συμβάσεις έχουν λήξει και η εργοδοτική επέλαση στους μισθούς, στα μεροκάματα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης αγριεύει. Οργιάζουν οι ατομικές συμβάσεις, όπου η εργοδοσία, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους με απόλυση, υπογράφει ότι τα όποια δικαιώματα είναι οικιοθελείς παροχές. Ακόμη εμφανίζονται συμβάσεις δουλεμπορικών γραφείων που ενοικιάζουν εργαζόμενους με άθλια μεροκάματα όπου ο εργαζόμενος δουλεύει ατέλειωτες ώρες ανεξαρτήτως αν είναι αργία ή όχι ή αν είναι νυχτερινή εργασία. Πληθαίνουν οι Ενώσεις Προσώπων όπου η εργοδοσία μειώνει τους μισθούς σε τραγικά επίπεδα.

Καμιά παραίτηση στο καίριο για τη ζωή μας ζήτημα των ΣΣΕ! Καμία αποδοχή τετελεσμένων. Κανένας συμβιβασμός, καμιά απογοήτευση να μην περάσει! Καμιά δυσκολία να μη μας γονατίσει!

Οι ταξικές ομοσπονδίες και συνδικάτα, με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την υπογραφή των ΣΣΕ, χωρίς να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από τα κατοχυρωμένα μέχρι σήμερα μεροκάματα και δικαιώματά μας. Με πιο σχεδιασμένη οργάνωση και συντονισμό κατά χώρο δουλειάς και όμιλο, κατά κλάδο παραγωγής συνεχίζουμε. Ταυτόχρονα, παλεύουμε για την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ, στηρίζοντας την ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΜΕ.

Μετά από τη συζήτηση για την κατάσταση στους κλάδους και την ανάγκη να υπάρχουν ΣΣΕ με δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, διαμορφώθηκε η εκτίμηση ότι μπορούμε το επόμενο διάστημα μετά από συζήτηση και με απόφαση των διοικήσεων των οργανώσεων να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση των ΣΣΕ στα χέρια τους. Να παλέψουν για να επιβάλουν το δίκιο τους, με καλή οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και συσπείρωση στις κλαδικές μας ομοσπονδίες και το ταξικό κίνημα. Καμιά ατομική ή επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις να μη γίνει αποδεκτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: