Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα, στην Ελευσίνα, η συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους χαλυβουργούς ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας σε «Χαλυβουργική» και «Χαλυβουργία Ελλάδας»

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη «Χαλυβουργική»

Eurokinissi
Συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα διοργανώνουν σήμερα, Τετάρτη, στις 6 μ.μ. συνδικάτα και φορείς της περιοχής, με αίτημα να ανακληθούν οι 200 διαθεσιμότητες στη «Χαλυβουργική» και να μην περάσουν οι ομαδικές απολύσεις που σχεδιάζει η «Χαλυβουργία Ελλάδας». Οι δύο εταιρείες επικαλούνται την κρίση και το υψηλό ενεργειακό κόστος.
Στην κινητοποίηση καλούν το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου και η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας.
Χτες, έγινε στο Θριάσιο στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τη «Χαλυβουργική». Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο Θριάσιο, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Σήμερα, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης σχεδιάζουν στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) και κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος της «Χαλυβουργικής».
Στο κάλεσμα που απευθύνουν συνδικάτα και φορείς για τη σημερινή συγκέντρωση στην Ελευσίνα σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Οι βιομήχανοι του κλάδου αφού θησαύρισαν από την καπιταλιστική ανάπτυξη, σήμερα μας ζητάνε να μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης, λες και μοιραζόμασταν τα πλούτη τους τις καλές μέρες.
Οι εργοδοτικές πλειοψηφίες σε ΠΟΕΜ, Εργατικό Κέντρο και ΓΣΕΕ μαζί με τους Δημάρχους και την Περιφέρεια, μας καλούν να αγωνιστούμε για φθηνό ρεύμα για τους βιομηχάνους "για να σωθούν τα εργοστάσια". Ξέρουμε όλοι ότι όποιες μειώσεις γίνουν στο ρεύμα των βιομηχανιών, τα μονοπώλια, που ελέγχουν τον τομέα Ενέργειας, θα μετακυλήσουν το κόστος στο δικό μας ρεύμα. Δυναμώνουμε τον αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: