Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Το «μαθητικό της ασφάλειας» εν έτει 2014...


Τα δύο πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής-τρομοκρατικής παρέμβασης σε σχολεία της Αττικής, δείχνουν το μέγεθος της αγωνίας του συστήματος απέναντι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αντίστασης στην πολιτική του, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει κανένα άλλο επιχείρημα να πείσει το λαό και τη νεολαία για την πολιτική αυτή.
Στην Αγία Παρασκευή, ένστολοι αστυνομικοί επισκέφτηκαν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και ζήτησαν προσωπικά στοιχεία εκπαιδευτικών. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο διαταγής της ΓΑΔΑ που εκδόθηκε στις αρχές του Φλεβάρη και αφορά στην καταγραφή των σχολικών μονάδων, τη συλλογή προβλημάτων σχετικών με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της αστυνομίας και σύνταξη σχετικών αναφορών.
Προφανώς, στις «αρμοδιότητες» της αστυνομίας συμπεριλαμβάνονται και κάθε είδους συλλογικές διαδικασίες από πλευράς μαθητών, όπως φάνηκε και στην περίπτωση του Κερατσινίου.
Μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου κλήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για ανάκριση σχετικά με τις καταλήψεις που έγιναν στην αρχή της χρονιάς. Τα ονόματά τους δόθηκαν τον Οκτώβρη στην αστυνομία από τη διευθύντρια του σχολείου, η οποία έσπευσε να καταδώσει τους μαθητές της ύστερα από εντολή των αρχών.
Οι μαθητές ανακρίθηκαν κανονικότατα και μάλιστα χωρίς την παρουσία των κηδεμόνων τους. Τους ζητήθηκε να ονομάσουν τους υποκινητές των καταλήψεων, δηλαδή συμμαθητές τους, εκπαιδευτικούς και πολιτικούς φορείς. Επίσης, ρωτήθηκαν σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση και πλήθος προσωπικών στοιχείων.
Την ανάκριση ακολούθησε η απειλή ότι πιθανώς θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες και θα δικαστούν για τη συμμετοχή τους στις μαθητικές κινητοποιήσεις, αλλά και ότι θα αποκλειστούν από τη δυνατότητα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Είναι φανερό ότι αυτό το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό παίζει κάθε χαρτί απέναντι στο λαό και τη νεολαία. Η επίθεση θα συνεχιστεί και θα βαθύνει, τα μνημόνια και τα μέτρα θα απλωθούν ακόμη περισσότερο και σε αυτή την πολιτική η κυβέρνηση δεν θέλει να έχει κανένα εμπόδιο. Θέλουν να τσακίσουν με κάθε τρόπο οτιδήποτε και οποιονδήποτε κινηθεί ενάντια στις επιλογές τους. Γιατί ο λαός και η νεολαία, όχι μόνο δεν «χαίρονται» από τις συχνές ενθουσιώδεις δηλώσεις του πρωθυπουργού, αλλά αντιθέτως καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει. Και επειδή τα στελέχη του συστήματος μόνο αφελή δεν είναι, καταλαβαίνουν κι αυτά ότι ενδεχομένως να έρχεται κι άλλη καταιγίδα, από το λαό και την νεολαία αυτή τη φορά. Από την οργή που θα γεννήσει την αντίσταση, από την αγανάκτηση που θα γεννήσει το μαζικό κίνημα. Εκεί δεν πιάνουν οι ενθουσιώδεις δηλώσεις, αλλά μόνο η... ενθουσιώδης τρομοκρατία και ο βούρδουλας.
Όσο δεν τους σταματάμε, αυτοί θα συνεχίζουν! Θα εντείνουν τον εκφασισμό της ζωής μας, θα τρομοκρατούν και θα καταστέλλουν.
Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία κανείς δεν είναι μόνος του. Μόνο με μαζικούς όρους μπορεί να δοθεί απάντηση, μόνο με συλλογικές διαδικασίες μπορούμε να αντισταθούμε και να απαντήσουμε στις προκλήσεις τους.
Μας θέλουν σκλάβους σε όλα τα επίπεδα! Να δουλεύουμε δωρεάν και με μαστίγιο εάν σκεφτούμε να σηκώσουμε κεφάλι.
Εμείς θέλουμε να γίνουμε η γενιά που παλεύει, που αντιστέκεται, που διεκδικεί το μέλλον της, που κερδίζει τη ζωή της!

Η ανακοίνωση του 15μελους των μαθητών του 2ου Λυκείου Κερατσινίου:


Και η ανακοίνση της ΓΑΔΑ:


http://mathitikiantistasi.blogspot.gr/

Από: Αντίσταση στις γειτονιές!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄Εχουν αρχίσει και μας φοβούνται. Καλό είναι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο θα έρχονται τα μπιλιετάκια απ' την αστυνομία. "Παρακαλούμε περάστε δι υπόθεσίν σας απ' το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα." Ζήτω η αστική του τρομοκρατία.