Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης στη ΛΑΡΚΟ καταγγέλουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΕΑΜ


Να καταδικάσουν την τοπική διεύθυνση της ΛΑΡΚΟ για την προσπάθειά της να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση καλoύν όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του σωματείου, με ανακοίνωσή τους, οι δυο εκλεγμένοι συνδικαλιστές της παράταξης «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΕΑΜ), που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.  Ζητούν επίσης να συνεδριάσει άμεσα το ΔΣ του Σωματείου για το συγκεκριμένο θέμα:

«Προς το Προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ
Συνάδελφοι

Την Παρασκευή 21 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι ο συνάδελφος Παναγιώτης Πολίτης κλήθηκε να παρουσιαστεί στην τοπική διεύθυνση. Στα πλαίσια των υποχρεώσεων που έχει ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος να παρουσιάζετε δηλαδή σε τέτοιου είδους κλήσεις ο συνδικαλιστής προσήλθε.

Με έκπληξη όμως διαπίστωσε ότι ο λόγος που τον ήθελε η διεύθυνση δεν ήταν υπηρεσιακός, αλλά αντίθετα τον κάλεσε για να του κάνει παρατήρηση για τη συνδικαλιστική του δράση.

Συγκεκριμένα, του έγινε παρατήρηση γιατί η παράταξή μας κοινοποίησε στους εργαζόμενους την έκθεση που έβγαλε η πλειοψηφία της επιτροπής που συστήθηκε για τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο θάνατο τον συνάδελφο Γιώργο Κούτσικο.

Βεβαίως η τοπική διεύθυνση πήρε την εξής απάντηση από τον συνάδελφο:

Πρώτον. Στην παράταξη του ΕΑΜ δεν υπάρχουν προσωπικές πρωτοβουλίες ειδικά σε τέτοια θέματα. Οι αποφάσεις και η δράση μας είναι αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων και από αυτήν τη σκοπιά ο συνάδελφος δεν δέχτηκε την παρατήρηση.

Δεύτερον. Δεν ζητήσαμε και ούτε θα ζητήσουμε ποτέ τη συναίνεση της εργοδοσίας για τη συνδικαλιστική μας δράση. Γι' αυτό καλό θα είναι τις απόψεις τους να τις κρατάνε για τους εαυτούς τους και γι' αυτούς που συναινούν μαζί τους.

Τρiτον. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις συνδικαλιστικές μας υποχρεώσεις, σας δηλώνουμε ότι θα ενημερώνουμε παντού και πάντα τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,

Είναι φως φανάρι. Ενώ η μέθοδος του "καρότου" που επιχείρησε η εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα με τις προαγωγές στους συνδικαλιστές τον ΕΑΜ δεν έπιασε, τώρα επιχειρεί με τη μέθοδο του "μαστιγίου" να φρενάρει τη δράση μας.

Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια, μην καρτερούνε δεν θα λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή. Η δράση μας θα συνεχιστεί με αυξανόμενους ρυθμούς και κριτήριο πάντα το δίκιο του εργάτη. Αν αυτό σημαίνει ότι θα παραβαίνουμε καθημερινά εργοδοτικούς νόμους και κανόνες, τιμή μας, θα το κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πάρα ταύτα όμως η προσπάθεια και μόνο από πλευράς εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τη συνδικαλιστική δράση, θεωρούμε πως πρέπει να καταγγελθεί από όλες τις παρατάξεις, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές που έχουμε.

Από αυτήν τη σκοπιά σάς ενημερώνουμε για το γεγονός επισήμως και καλούμε τους συναδέλφους του προεδρείου να συγκαλέσουν άμεσα ΔΣ με μοναδικό θέμα αυτό.
Συναδελφικά, για το ΕΑΜ
 ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 ΜΑΓΓΑΦΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: