Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΦΛΩΡΙΝΑ: Τίμησαν τους μαχητές του ΔΣΕ


Τους μαχητές του ΔΣΕ τίμησε την Κυριακή η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με αφορμή την επέτειο από τη Μάχη στη Φλώρινα. Στην εκδήλωση με θέμα «Λαϊκή Ευημερία, η ουσία και ο σκοπός της πάλης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας», μίλησε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος κάλεσε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους, να τολμήσουν να σπάσουν τα τείχη, να βγουν στο ανοιχτό πεδίο της ταξικής πάλης με το ΚΚΕ, στον αγώνα μέχρι τη νίκη (εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία θα δημοσιευτούν σε επόμενο φύλλο του «Ρ»).
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το χώρο όπου βρίσκεται ο ομαδικός τάφος των μαχητών του ΔΣΕ και έγινε κατάθεση στεφάνων.
Για τον κατάλογο των νεκρών
Στο χώρο όπου είναι θαμμένοι οι νεκροί της Μάχης της Φλώρινας έχουν ήδη γίνει εργασίες διαμόρφωσης -και θα συνεχιστούν- για την εγκατάσταση του ανάλογου μνημείου, ενώ προβλέπεται να γίνει και ανάρτηση του καταλόγου με τα ονόματα των νεκρών. Μετά από πολύχρονες έρευνες και αναζητήσεις, το Κόμμα και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ έχουν συγκεντρώσει περί τα 650 ονόματα μαχητριών και μαχητών που έπεσαν στη Μάχη της Φλώρινας, σ' ένα δύσκολο έργο, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κατάλογος των πλέον των 800 αγωνιστών που έπεσαν και με τον κίνδυνο, πάντα, να υπάρχουν και λάθη. Αυτός ο πρώτος κατάλογος θα δημοσιευθεί στο τεύχος Μάρτη του περιοδικού «Εθνική Αντίσταση», ώστε όποιος σύντροφος, συναγωνιστής/-στρια και φίλος γνωρίζει και μπορεί να ενημερώσει για τυχόν λάθη, αλλά και για άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες που έπεσαν στη Μάχη της Φλώρινας, να επικοινωνήσει με τα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αλλά και τις κατά τόπους Οργανώσεις του Κόμματος για να συμπληρωθεί ο κατάλογος.