Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

«Απαιτούμε σεβασμό στο δικαίωμα στη ζωή και την υγιή ευημερία της πατρίδας μας. Γι' αυτό μας το δικαίωμα θα αγωνιστούμε μέχρι το θάνατο.»


«Αυτή η χώρα, χωρίς να βεβηλώσει τις αρχές που έχει εφαρμόσει πάντα στους αγώνες της, θα αμυνθεί με πίστη και θα αμυνθεί με τα όπλα εάν καταστεί αναγκαίο, μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός της». Φιντέλ

Σαν σήμερα, στις 16 Φλεβάρη του 1959, ο κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο ορκίζεται πρωθυπουργός της Κούβας.

«Πάνω στα ερείπια της φιλογιάνκικης τυραννίας, συνεχίζουμε τη μακρά και δύσκολη πορεία. Χάρη στον τίμιο λαό μας και την αυτοθυσία του, στους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, τους αγρότες, τους φοιτητές, τους άνδρες και τις γυναίκες, τα παιδιά και τους συνταξιούχους, τους εγγράμματους και τους αναλφάβητους τότε, η Κούβα από αυτή τη στιγμή και για πρώτη φορά πήρε το μέλλον στα χέρια της.

Εχω αυτό το παράξενο προνόμιο να απευθύνομαι εκ νέου σε εσάς, γιατί έχετε δει στο πρόσωπό μου έναν συμπατριώτη που πάντα σας λέει την αλήθεια. Δεν είναι προσόν να σε τιμάει ο κόσμος, μα πάνω απ' όλα ιερό καθήκον».

«Απαιτούμε σεβασμό στο δικαίωμα στη ζωή και την υγιή ευημερία της πατρίδας μας. Γι' αυτό μας το δικαίωμα θα αγωνιστούμε μέχρι το θάνατο. Για τους Κουβανούς ισχύει αυτό που διακήρυξε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, ο Χοσέ Μαρτί: "Πατρίδα είναι η ανθρωπότητα"». Φιντέλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: