Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Εκδηλώσεις για τα 71 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ


Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 71 χρόνια από τις 23 Φλεβάρη 1943, όταν ιδρύθηκε η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων, η θρυλική ΕΠΟΝ. Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και τα κατά τόπους τοπικά παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, τιμώντας τη δράση και την προσφορά της ΕΠΟΝ, διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις.
Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους «σήμερα, 71 χρόνια μετά, όλα αυτά αποτελούν πλούτο και παρακαταθήκη για το κίνημα, προσφέρουν υλικό για μελέτη, γνώση της ιστορίας, παραδειγματισμό από τα πάμπολλα ηρωικά παραδείγματα που έχει να επιδείξει η ΕΠΟΝ στην εποχή της».
Συγκεκριμένα:
Η ΤΟ Κέντρου της ΚΝΕ και το Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στην ΕΠΟΝ, με τίτλο «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», την Παρασκευή 21 Φλεβάρη, στις 19.00, στο Δημαρχείο Γαλατσίου.
Εκδήλωση για τα 71 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ διοργανώνουν οι ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ την Κυριακή 23 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Υμηττού. Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: