Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Όλα για τους βιομήχανους...και ψέματα για τους εργάτες...


Ολα για τους βιομήχανους...
Οταν οι βιομήχανοι απαιτούν, η κυβέρνηση σπεύδει ταχέως να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους. Γι' αυτό και ο κουρνιαχτός για φτηνή Ενέργεια, ώστε να γίνουν ανταγωνιστικοί, βρήκε ανταπόκριση με μέτρα άμεσης επιδότησης του ενεργειακού τους κόστους, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ. Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν το πανάκριβο γι' αυτά ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης, οι βιομήχανοι απολαμβάνουν ενεργειακά προνόμια.
Τα οποία πάλι θα πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά, σ' αυτά θα μετακυλιστεί το κόστος. Επίσης αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΔΕΗ και απαίτησε ικανοποίηση των βιομηχάνων για φτηνή Ενέργεια, λέγοντας: «Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης η μείωση του ενεργειακού κόστους και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξουν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις στο κομμάτι που αφορά στο 70% του κόστους. Η αναγκαία στήριξη της βιομηχανίας είναι υποχρέωση του κράτους». Μήπως αυτή δεν είναι μια ακόμη απόδειξη ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινό στρατηγικό πλαίσιο; Ολα για τους καπιταλιστές, λοιπόν. Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει και μια κουτοπονηριά για να δημιουργήσει άλλοθι στο λαό ότι πάνω απ' όλα νοιάζεται για τους βιομήχανους. Προτείνει «δωρεάν η ελάχιστη αναγκαία ποσότητα στα φτωχά νοικοκυριά». Οχι κάλυψη όλων των λαϊκών αναγκών, αλλά ρεύμα με το σταγονόμετρο για τους εξαθλιωμένους. Το μόνο που δεν μας είπε ακόμη είναι το "φτωχόμετρό" του...
... και ψέματα για τους εργάτες
Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ομονόησαν στην αναγκαιότητα για φτηνή Ενέργεια στους βιομήχανους για να μη χαθούν, τάχα, θέσεις εργασίας. Βρήκαν πρόσχημα με τις απολύσεις στη «Χαλυβουργία Ελλάδας» και τις διαθεσιμότητες στη «Χαλυβουργική». Μόνο που λένε ένα μεγάλο ψέμα. Οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες γίνονται επειδή έχει χτυπήσει τον κλάδο αλύπητα η οικονομική καπιταλιστική κρίση. Η ίδια η «Χαλυβουργική» αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι από το 2008 μέχρι σήμερα «η ζήτηση προϊόντων χάλυβα στην Ελλάδα έχει μειωθεί από 2.500.000 τόνους ετησίως προ κρίσης, στο επίπεδο των 300.000 τόνων, ήτοι οκτώ φορές λιγότερο. Αντίστοιχα μειώνεται η παραγωγή των προϊόντων της». Αυτή είναι η αλήθεια. Αρα, είτε με την ίδια τιμή Ενέργειας είτε με φτηνότερη, την ίδια μειωμένη παραγωγή θα βγάζουν, οπότε μειώνουν τους εργάτες. Ετσι είναι ο καπιταλισμός. Επομένως, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δε νοιάζονται για τις θέσεις εργασίας αλλά για την ενίσχυση των βιομηχάνων.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: