Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ! Στην Αθήνα διαδηλώνουν σήμερα τα μπλόκα απ' όλη τη χώρα

Στη 1 μ.μ. στην πλατεία Βάθης το παναγροτικό συλλαλητήριο, με κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής
Από συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγρότες, στο μπλόκο της Νίκαιας
Με πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, σήμερα Τετάρτη, στην Αθήνα, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης, οι μικρομεσαίοι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα, που διαρκεί κοντά ένα μήνα, με στόχο να δυναμώσουν την πίεση στην κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, με αιχμή αυτά που αφορούν στο φορολογικό και το κόστος της παραγωγής.
Από το περασμένο Σάββατο, όταν στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων αποφασίστηκε η διοργάνωση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες στα χωριά όλης της χώρας για τη μαζική μετάβαση των αγροτών, αλλά και άλλων κατοίκων της υπαίθρου στην Αθήνα. Με πρωτοβουλίες των μπλόκων, Επιτροπών Αγώνα, αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, άλλων μαζικών φορέων, ναυλώνονται λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο στην Αθήνα.
Ταυτόχρονα, η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο παναγροτικό συλλαλητήριο, για να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Εναν αγώνα που, όπως επισημαίνουν, αφορά στην ίδια την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών, οι οποίοι, λόγω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ και γενικότερα της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, οδηγούνται σε μαζικό ξεκλήρισμα, για να περάσει η γη και η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών, πολυεθνικών και μονοπωλίων.
Στην Αθήνα μεταφέρεται από τα μπλόκα σήμερα ο δίκαιος αγώνας των αγροτών
Απ' αυτήν την άποψη - τονίζουν - ο αγώνας της αγροτιάς αφορά τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καθώς σχετίζεται άμεσα με το αν ο λαός θα έχει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για διατροφή και ένδυση.
Πούλμαν από κάθε γωνιά
Σήμερα το πρωί αναμένονταν να αναχωρήσουν τα πούλμαν από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Για το συλλαλητήριο προετοιμάζονταν και οι αγρότες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η αναχώρησή τους θα γινόταν συγκροτημένα με λεωφορεία τα ξημερώματα από όλους τους νομούς της Δυτικής, της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας.
Μόνο από το νομό της Πέλλας, αναμενόταν να αναχωρήσει ένα λεωφορείο από κάθε μπλόκο. Μεγάλη είναι και η συμμετοχή από το μπλόκο της Νάουσας, που οργανώνει κάθοδο με δυο λεωφορεία, ενώ μαζικά θα εκπροσωπηθούν στην κινητοποίηση και οι αγρότες από τα μπλόκα της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Κατερίνης, της Κοζάνης και της Φλώρινας αλλά και της Καβάλας. Ανάλογες προετοιμασίες γίνονταν χτες στα μπλόκα της Πελοποννήσου και των άλλων περιοχών.
Στη Ζάκυνθο, χτες το πρωί, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Λούμπα, στην είσοδο της πόλης, μετά από κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου του νησιού. Συμβολική κατάληψη του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της Μύρινας, πραγματοποίησαν οι αγρότες της Λήμνου, μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ που βρέθηκαν στο πλευρό τους.
Στον κόμβο της Λάρσου παραμένουν οι αγρότες της Μυτιλήνης και καλούν, σήμερα, στις 11.30 π.μ., σε νέο συλλαλητήριο. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων καλούν σε συλλαλητήριο την Πέμπτη, στις 11 π.μ., στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
  • Την κήρυξη παναττικής στάσης εργασίας, αύριο, από τη 1 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συμμετοχή στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο, αποφάσισαν η Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΓΑ (2 μ.μ. - λήξη ωραρίου).
  • Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: