Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Αυτή είναι η σπείρα των έξι που εξαπατούσαν ανέργους


Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των μελών της σπείρας που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενη ότι εξαπατούσε άνεργους, με την υπόσχεση μιας δουλειάς στον Καναδά.

Για την υπόθεση κατηγορούνται έξι άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν οι δύο φερόμενοι ως διευθύνοντες τη σπείρα. Οι δύο τελευταίοι είναι οι Παναγιώτα Κόσσυφα (γεν. 21/12/1960), του Ιωάννη και της Στυλιανής, και Στυλιανός Λουκίσας (γεν. 29/5/1955), του Κωνσταντίνου και της Ελένης.

Τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης είναι οι Χρήστος-Νικόλαος Σισιανίδης (γεν. 31/10/1967), του Δημητρίου και της Σοφίας, Παναγιώτα Τσακίρη (γεν. 4/3/1961), του Αντωνίου και της Αντωνίας, Μαγδαληνή Θεοχαρίδου (γεν. 28/11/1972), του Παναγιώτη και της Μαρίας, Βασιλική Τζιότζιου (γεν. 8/7/1989), του Αθανασίου και της Σουλτάνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, έπειτα από σχετική εισαγγελική διάταξη, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων, καθώς και για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Όποιος πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται, μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388353 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρεται, εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, από τον Σεπτέμβριο του 2012, οπότε εκτιμάται ότι ξεκίνησε η δράση τους, απέσπασαν από τουλάχιστον είκοσι συμπολίτες τους, μεταξύ αυτών 18 Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, σχεδόν 40.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι είχαν ανοίξει τρία γραφεία εύρεσης εργασίας και μετανάστευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέσω των οποίων υπόσχονταν να βρουν δουλειά στον Καναδά σε άνεργους που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ημερησία 

Άνεργε συνάδελφε, συνάδελφε άνεργε:
Μακριά από τους εμπόρους της ελπίδας. Αμέτρητα είναι τα περιστατικά ανέργων που τους άρπαξαν τα λεφτά, χωρίς να τους δώσουν ποτέ δουλειά.  Υπάρχουν πολλά περιστατικά που ακόμα και όταν οι άνεργοι βρήκαν τη δουλειά που τους έταξαν (αφού πρώτα χρυσοπλήρωσαν), είτε έμειναν απλήρωτοι, είτε, αν δούλευαν στο εξωτερικό δεν είχαν ούτε τα εισιτήρια για να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Μακριά, λοιπόν από τους διάφορους επιτήδειους «μπλαμπλάδες» και τα λεγόμενα «γραφεία». Μην δίνετε λεφτά στα παράσιτα που σας κοροϊδεύουν. Καταγγείλτε τους αν σας πλησιάσουν. Ελάτε κοντά στα σωματεία, στα συνδικάτα του κλάδου σας. Αν δεν είστε μέλη, γραφτείτε. Μιλήστε στους πραγματικά δικούς σας ανθρώπους: τους συναδέλφους σας! Ελάτε κοντά σε χιλιάδες άλλους εργαζόμενους ή άνεργους, σαν κι εσάς, που παλεύουν για να κερδίσουν τη δουλειά και τη ζωή τους, κόντρα στο σύστημα που γεννάει τα παράσιτα που εμπορεύονται ακόμα και την ελπίδα. Η αληθινή ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα! (Οικοδόμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: