Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

«Έφυγε» ο Βρετανός ταξικός συνδικαλιστής Μπομπ Κρόου


Σε ηλικία 52 ετών έφυγε απ' τη ζωή σήμερα ο Μπομπ Κρόου, ενεργός αγωνιστής του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Βρετανία στις μεταφορές, στέλεχος ενός απ' τα σημαντικότερα συνδικάτα στον κλάδο. Ανακοινώσεις εξέδωσαν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση της ΠΣΟ

«Με μεγάλη λύπη η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία έλαβε τα σοκαριστικά νέα ότι ο σύντροφός μας Μπομπ Κρόου, γενικός γραμματέας του Εθνικού Συνδικάτου των Εργαζομένων στους Σιδηρόδρομους, τη Ναυτιλία και τις μεταφορές (RMT) στη Βρετανία “έφυγε” σήμερα (σ.σ. 11 Μάρτη), πρόωρα σε ηλικία 52 ετών.

Ο σύντροφος Μπομπ Κρόου γεννήθηκε το 1961 και υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας μαχητής, ιδιαίτερα δραστήριος στο συνδικαλιστικό κίνημα για περισσότερο από 20 χρόνια. Το 2002 εκλέχθηκε γενικός γραμματέας του Συνδικάτου RMT στη Βρετανία. Κατά τη διάρκεια της ζωής του συμμετείχε σε πλήθος σημαντικών συνδικαλιστικών αγώνων, παλεύοντας για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, κερδίζοντας τον γνήσιο σεβασμό και την υποστήριξη των συναδέλφων και των συντρόφων του. Ήταν επίσης ένας ενεργός αγωνιστής του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο θάνατος του Μπομπ Κρόου είναι μια μεγάλη απώλεια για την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) και για το παγκόσμιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η ΠΣΟ επιθυμεί να εκφράσει την πλήρη αλληλεγγύη της στο Συνδικάτο του, το Εθνικό Συνδικάτο Σιδηρόδρομων, Ναυτιλίας και μεταφορών (RMT), και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συναδέλφους και τους φίλους του.

Στη μνήμη του η ΠΣΟ υπόσχεται να συνεχίσει και να δυναμώσει τους κοινούς αγώνες με το συνδικάτο RMT».

Ανακοίνωση και από το ΠΑΜΕ

"Ο θάνατος του Μπομπ Κρόου είναι μια μεγάλη απώλεια για το διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα" τονίζει μεταξύ άλλων η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για τον Βρετανό συνδικαλιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: