Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας: Ο αγώνας για την προστασία των ανέργων συνεχίζεται - Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την 1η Απρίλη και στην απεργία στις 9 Απρίλη


Να συνεχιστούν οι κοινές πρωτοβουλίες και η συντονισμένη δράση για τα προβλήματα των ανέργων από κοινού με τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ένωσης Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή του, το ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας.
Παράλληλα, αποφάσισε τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 1 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, με αφορμή την άτυπη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ στην Αθήνα και τη συμμετοχή του στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη, καθώς επίσης και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλους τους ανέργους να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση του απεργιακού αγώνα.
Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:
«ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ
Να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να οργανώσουμε την μάχη ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής εργασιακών σχέσεων.
Να συγκροτήσουμε δύναμη ενιαίας υπεράσπισης κάθε απλήρωτου Μεταλλεργάτη, κάθε ανέργου Μεταλλεργάτη. Αγώνας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων Μεταλλεργατών και των οικογενειών τους. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη.
Να δώσουμε την μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το κλείσιμο εργοστασίων, να ορθώσουμε τείχος στις επιδιώξεις για μαζικές απολύσεις.
Ενιαία να απαντήσουμε στη διαρκή προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη μας. Ασφαλιστικό, φοροεπιδρομή, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: