Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Εργατικό Κέντρο ΑΡΤΑΣ για την ανεργία: Μαζική συμμετοχή, θετική συζήτηση, ταξικός προσανατολισμός και αγωνιστικό πρόγραμμα



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 του Μάρτη, στην Άρτα, σύσκεψη των Εργατικών Κέντρων της Περιοχής Ηπείρου με θέμα την ανεργία. Την πρωτοβουλία πήρε το Εργατικό Κέντρο Άρτας και η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη. Έτσι η μαζική συμμετοχή, η θετική συζήτηση, ο ταξικός προσανατολισμός και το αγωνιστικό πρόγραμμα, μπορούν να αποτελέσουν μια αρχή, συντονισμένων κινητοποιήσεων στην περιοχή της Ηπείρου για την ανεργία αλλά και την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία και για όλα τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. 
                  Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και μίλησε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων Βασίλης Ζιώβας.

« Η πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Άρτας για την ανεργία γίνεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία λιανίζει κυριολεκτικά την χώρα και κατέχει την πρωτιά στην περιοχή της Ηπείρου », θα υπογραμμίσει ο Βασίλης Ζιώβας και συνεχίζοντας θα τονίσει και μεταξύ άλλων τα εξής: 



« Η πρωτοβουλία ήταν απαραίτητη για να φανεί η βασική αιτία που γεννά την ανεργία, δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά και να αποκαλυφθούν οι εχθροί και οι « φίλοι » των εργαζομένων.

Η πρωτοβουλία ήταν σημαντική διότι ανέδειξε το γεγονός ότι η ανεργία μαστίζει όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ανεξάρτητα αν έχουν μνημόνια ή τρόικες !!! Ήταν σημαντική διότι έβαλε τη διαχωριστική πολιτική γραμμή μεταξύ αυτών που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκείνων που προτείνουν έξοδο με το λαό στην εξουσία, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

Η πρωτοβουλία είναι θετική γιατί δίνει μια απάντηση σε όσους ελπίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τους μέσα από την αναζήτηση ατομικών λύσεων.

Η πρωτοβουλία είναι αξιόλογη διότι αποκαλύπτει τη μεγάλη κοροϊδία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που λέει : Ψηφίστε Σύριζα και θα σας …βολέψουμε!!! Αρκεί να είστε  …ήσυχοι, να μην …απεργείτε διότι δεν είναι καιρός να χάνετε μεροκάματα, αρκεί να τα βρίσκετε με την εργοδοσία σας ως …κοινωνικοί εταίροι , αρκεί να χτυπάτε κάρτα το πρωί και να διαμαρτύρεστε το …απόγευμα, αρκεί…

Η πρωτοβουλία συμπίπτει χρονικά με την μεθαυριανή συγκέντρωση της ΠΕΔ και της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία γίνεται εδώ στην Άρτα, με θέμα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2020. Γίνεται έτσι ολοφάνερο ότι, την ίδια ώρα που στο Εργατικό Κέντρο Άρτας συζητάμε για την  ανεργία, που μαστίζει εκατομμύρια ελληνικών οικογενειών, κάποιοι θα προγραμματίζουν το …ξεκοκάλισμα 18,5 Δις Ευρώ από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια. Γίνονται δηλαδή ολοφάνεροι οι δύο πόλοι, οι δύο τάξεις της κοινωνίας: Από τη μια αυτοί που παράγουν τον πλούτο και δεν δικαιούνται παρά μόνο ψίχουλα και από την άλλη οι κηφήνες κεφαλαιοκράτες οι οποίοι μοιράζονται τον ιδρώτα όλων των λαϊκών στρωμάτων. 



Η πρωτοβουλία τόσο εισηγητικά όσο και με τις προτάσεις ξεκαθάρισε ότι η περιβόητη ενότητα, ο συντονισμός, η συνεργασία της εργατικής τάξης πρέπει να γίνεται ξεκάθαρα σε ταξική βάση και όχι στη λογική των …κοινωνικών ΣΥΝ-εταίρων!!!

Η πρωτοβουλία αποκαλύπτει ότι μετά την μετατροπή όλων των κοινωνικών αγαθών όπως Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, νερό… έρχεται και η σειρά του συνολικού ξεπουλήματος της ενέργειας, κατά συνέπεια και του φράγματος Πουρναρίου 1 και 2, με βάση τις οδηγίες και …ευλογίες της Ε.Ε και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Αποκαλύπτει όλες τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες για να αποκρύψουν τους βασικούς ενόχους του ξεπουλήματος της ενέργειας ή δεν παρουσιάζονται στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, όπου έδωσαν το παρών μόνο οι δυνάμεις της « Λαϊκής Συσπείρωσης » και έλαμψαν με την απουσία τους ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι ή με μπαγαμποντιές προσπαθούν να παρουσιάσουν μια κοινή ανακοίνωση της ΝΔ ( Καχριμάνης) και Συριζα ( Γεροβασίλη ) ως ομόφωνη. Κάνουν λόγο για ομοφωνία τη στιγμή που ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου διαφώνησε, τη στιγμή που εκπρόσωπος των αγροτών δεν καλέστηκε, τη στιγμή που η σύνθεση των παρευρισκομένων ήταν ολοφάνερα μεθοδευμένη!!!

Με τη σημερινή πρωτοβουλία στέλνουμε ένα βροντερό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι αργά ή γρήγορα ο πλούτος πρέπει και θα περάσει σε αυτούς που τον παράγουν ».





            «Λαϊκή Συσπείρωση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: