Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κάλεσμα για την απεργία στις 9 Απρίλη από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου


Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 9 Απρίλη και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο απευθύνει η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου.

Σημειώνει πως ό,τι κατακτήσεις είχαμε, τις κερδίσαμε μέσα από την πάλη μας. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα. Είτε τα συμφέροντα των εργαζομένων θα ικανοποιηθούν, είτε του κεφαλαίου. Οι λύσεις βρίσκονται στα δικά μας χέρια.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει:

«Στις 9 Απρίλη παίρνουμε όλοι μέρος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία ενάντια στη νέα επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στα νέα μέτρα που προετοιμάζουν.

Η κυβέρνηση μαζί με τους κατασκευαστές, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες δεν πρόκειται να σταματήσουν να επιτίθενται. Αν μπορούσαν θα μας έπαιρναν για δουλειά δίνοντάς μας αντί για μισθό μόνο ένα πιάτο φαΐ και αυτό ίσα-ίσα για να μπορέσουμε να πάμε την άλλη μέρα για δουλειά. Η λύση δεν θα έρθει από σωτήρες που υπόσχονται το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα σέβεται τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και ταυτόχρονα θα διασφαλίζει τα δικαιώματά μας. Ευρωπαϊκή Ένωση, κεφάλαιο και εργατικά λαϊκά δικαιώματα δεν είναι έννοιες ταυτόσημες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: