Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κουβανικό φάρμακο θα γιατρέψει το ευρωπαϊκό διαβητικό πόδι;


Η Κούβα προσπαθεί να εισάγει στην ευρωπαϊκή αγορά το φάρμακο της για τη θεραπεία του έλκους του διαβητικού ποδιού, γνωστό ως Heberprot - P.

Ένα προϊόν βασισμένο στον ανθρώπινο παράγοντα ανάπτυξης που μέχρι σήμερα χορηγείται σε περίπου 20 χώρες, κυρίως στη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ του Κέντρου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας στην Αβάνα, Ernesto Lopez, το προ-κλινικό στάδιο του προϊόντος, που είναι γνωστό στην Ευρώπη ως Epipropt, διεξήχθη με πολύ καλά τοξικολογικά και ασφαλή αποτελέσματα.

Σύμφωνα με μελέτες, οι ακρωτηριασμοί των κάτω άκρων μειώθηκαν κατά τέσσερις πτυχές, ενώ η χειρουργική επέμβαση στην Ευρώπη κοστίζει σήμερα πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ, και η θεραπεία της κατάστασης περίπου 20 χιλιάδες ευρώ.

Με ακρίβεια, ο ακρωτηριασμός των κάτω άκρων είναι μια άμεση συνέπεια του έλκους του διαβητικού ποδιού που το Κουβανικό φάρμακο αποφεύγει με μόνο μια περίοδο θεραπείας έξι με επτά μήνες.

Παράλληλα με τη θεραπευτική δράση σε σοβαρά έλκη, η θεραπεία φέρει και προληπτικό χαρακτήρα σε χώρες όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα και το Εκουαδόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: