Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών δυνάμεων στον κλάδο των Μισθωτών Μηχανικών και Τεχνικών


Σήμερα, 13 Μάρτη 2014, μετά από κάλεσμα της ΕΣΑΚ στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μα-κεδονίας (ΣΜΤΜ) πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακε-δονίας – Θράκης.
Στην παράσταση εκτός από τα μέλη της ΕΣΑΚ-ΣΜΤΜ πήραν μέρος και μέλη της Αντιπροσω-πείας του ΤΕΕ και του ΤΕΕ-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, του Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλε-κτρολόγων Β. Ελλάδας και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης, εκλεγμένοι με τις ταξικές δυνάμεις του κινήματος των Μηχανικών.
Η παράσταση αφορούσε το πολύ οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας στον κλάδο, που επιδεινώ-νεται ακόμη παραπέρα από το Νόμο για τις Επαγγελματικές Πιστοποιήσεις με τα προωθούμε-να από την κυβέρνηση  και την ΕΕ μέτρα για την λεγόμενη «Απελευθέρωση του επαγγέλματος του Μηχανικού».
Οι διαμαρτυρόμενοι ανέδειξαν επίσης και τα τρομακτικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Μηχανικών στο Ασφαλιστικό, όπου το 50% σχεδόν των εργαζόμενων Μηχανικών δεν μπορεί να αποπληρώσει τις δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές και δεν καλύπτεται ού-τε καν ιατροφαρμακευτικά. Η κατάσταση επιδεινώνεται  ακόμη περισσότερο στους νέους Μη-χανικούς, όπου μεγάλη μερίδα τους δεν εγγράφεται στο ΤΣΜΕΔΕ,  γιατί δεν είναι σε θέση να πληρώσει τιε δυσβάστακτες εισφορές.
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων έγινε δεκτή από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου (Σύμβουλοι του Υπουργού), στους οποίους εξέθεσαν τα παραπάνω προβλήματα και ζήτησαν να προωθηθούν στην Κυβέρνηση. Απαίτησαν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων Μηχανικών (Διπλωματούχων και Τεχνο-λόγων), καθώς και να σταματήσει οποιαδήποτε μεταφορά στην εφορία ληξιπρόθεσμων οφει-λών από το ΤΣΜΕΔΕ προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ).
Η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών είδη προετοιμάζει τα επόμενα βήματά της σε συντονισμό με τις υπόλοιπες ταξικές δυνάμεις του κλάδου των κατασκευών – οικοδόμους, εργάτες ξύλου, μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους Μηχανικούς.
Θεσσαλονίκη, 13 Μάρτη 2014

ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: