Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Αθώοι Σαβ. Μιχαήλ και Κων. Μουτζούρης μετά τη μήνυση χρυσαυγιτών




Αθώοι κρίθηκαν, εν μέσω χειροκροτημάτων, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, Σάββας Μιχαήλ, και ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Αντίστοιχη ήταν και η εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, που ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων. Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, ενώ δέχθηκαν και τη συμπαράσταση περισσότερων από 100 άτομα τα οποία βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα για τα οποία απαλλάχθηκαν, ήταν συκοφαντική δυσφήμηση, διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια και διατάραξη της κοινής ειρήνης. Κατά το κατηγορητήριο, το οποίο συντάχθηκε μετά από μήνυση μελών της Χρυσής Αυγής, το ΕΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαδήλωση με σύνθημα: «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά». Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε και στο «Indymedia», στο οποίο ο πρύτανης έχει κατηγορηθεί ότι παρείχε τους server του πανεπιστημίου και έχει αθωωθεί δύο φορές.

Αντωνία Ξυνού – enet.gr

2 σχόλια:

Οικοδόμος είπε...

Στον σημερινό Ριζοσπάστη διαβάζουμε πως από τους μάρτυρες κατηγορίας "προσήλθε μόνο ο Ιωάν. Ανδρεόπουλος κάτοικος, όπως είπε ο ίδιος, Αγίου Παντελεήμονα, ενώ δεν εμφανίστηκαν ούτε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος, ούτε η Θέμις Σκορδέλη που κατηγορείται για μαχαίρωμα Αφγανών και μέχρι σήμερα η δίκη της έχει πάρει 7 αναβολές"...

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι οι επώνυμοι χρυσαυγίτες αν σέρνουν κάποιον στα δικαστήρια, τον σέρνουν για να του σπάσουν το ηθικό. Και δεν έχουν κανενα σκοπό να παραστούν στα δικαστήρια, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν στοιχεία να στηριξουν τις κατηγορίες τους. Και είναι αλλιώς απλώς να μην παραστούν απ' το να πάνε και να γίνουν ρεζίλι. (΄Οχι βεβαια ότι δεν είναι ρεζίληδες). ΄Ετσι κι ο Κουκουτσής τους, έλεγε ότι είχε στοιχεία για το ότι στην δολοφονία στη Μαρφίν συμμετείχε ένα στέλεχος της Ανταρσύα, αλλά όταν έγινε η δίκη, για τη Μαρφίν, ήταν άφαντος ο κ. Κουκουτσης τους. Ναζί ως εκεί που δεν παίρνει όλοι τους.