Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Μια απάντηση στην απάντηση του Σωκράτη Μάλαμα...



Το παρακάτω κείμενο είναι μια οφειλόμενη απάντηση του ιστολογίου σε όσους έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Σωκράτη Μάλαμα και την ενέργειά του να απαγορεύσει την έκφραση ολιγόλεπτης διαμαρτυρίας  απεργών καθηγητών και γονιών, στην συναυλία του στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, και -κυρίως- απάντηση στον ίδιο τον καλλιτέχνη και στον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να δικαιολογήσει την ενέργειά του αυτή.
Ευχαριστώ από καρδιάς την συντάκτρια του κειμένου Ειρήνη Ηλιοπούλου και φυσικά την Disdaimona που το μοιράστηκαν μαζί μας. (Οι υπογραμμίσεις είναι του ιστολογίου.)

Της Ειρήνης.

Προς εκείνους, που η αισθητική και πολιτισμική τους αναφορά για να αναπτύξουν επιχειρήματα υπέρ του Μάλαμα για τα τελευταία γεγονότα είναι οι haters vs fans of Justin Bieber...

Η Αριστερά και το λαϊκό κίνημα δεν είναι <<κοινό>> και αποδέκτης σε συναυλίες και θέατρα, είναι η πρώτη ύλη των ιδεών και των ιδανικών που -εξόριστη και κυνηγημένη ακόμα- έφτιαχνε δισκογραφία, λογοτεχνία, ποίηση, ζωγραφική και κριτική καλώντας, εμπνέοντας και καθορίζοντας ακόμα και καλλιτέχνες εκτός των γραμμών της.

Και ναι..! Τραγουδάμε Σταύρο Ξαρχάκο, γελάμε με Βασίλη Αυλωνίτη και Ορέστη Μακρή, κοντοστεκόμαστε στην Άννα Συνοδινού, διαβάζουμε Καραγάτση, μελετάμε τον Κουν, τον Τσαρούχη, αλλά είμαστε Μάνος Κατράκης, Ζωρζ Σαρρή, Νίκος Καρούζος, Τάσος Λειβαδίτης και πόσοι άλλοι.

Γιατί άλλο <<Ορθή>> και άλλο <<Αριστερή>> Τέχνη.
Το' πε κι ο Μαγιακόφσκι...: <<Σύντροφοι! Απαλλάξτε την Αριστερή Τέχνη από την Ορθή Τέχνη. Όπου κι αν βρίσκεστε! >>

Ειρήνη Ηλιοπούλου


Πηγή: Disdaimona

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους. Τα λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι περιττά κύριε Μάλαμα. Επειδή διάβασα το άρθρο με το οποίο προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την αντίδρασή σας, εμένα μου δώσατε την αίσθηση ότι απλώς φοβηθήκατε ότι αυτή η αντίδρασή σας θα σας στοιχίσει σε θαυμαστές και άρα και σε λεφτά, γι' αυτό καταδεχτήκατε να δώσετε μια απάντηση. Αν όντως έχετε αυτόν τον φόβο, ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΤΟ ΦΟΒΑΣΤΕ. ΄Ηταν απόλυτο δικαίωμά σας να μην επιτρέψετε να αναρτηθεί αυτό το πανό, είναι όμως και απόλυτο δικαίωμα δικό μας να σας κρίνουμε αρνητικά.