Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα - 9 άτομα στο νοσοκομείο


Συγκέντρωση απάντηση στην πλ. Ηρώων στο Πέραμα στις 18:00
Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ καταγγέλλουν τη δολοφονική και άνανδρη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.

Όπως καταγγέλλουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ:

«Κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, μια ομάδα 50 θρασύδειλων φασιστών χρυσαυγιτών επιτέθηκε με ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες, σε 20 κομμουνιστές. Η επίθεση ήταν δολοφονική, χτυπούσαν στο ψαχνό οδηγώντας 9 άτομα στο νοσοκομείο.
Επιβεβαιώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι συμμορία δολοφόνων που έχει αποστολή το χτύπημα του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι με ιδιαίτερη λύσσα χτυπούσαν τα μέλη του ΚΚΕ που είναι στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως για παράδειγμα τον πρόεδρο του συνδικάτου μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη.
Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πρόκειται για τσιράκια της εργοδοσίας, ότι λειτουργούν για λογαριασμό των αφεντικών, ότι είναι φανατισμένοι απέναντι σε αγωνιστές του ταξικού κινήματος και κυρίως απέναντι στους κομμουνιστές.
Οι συγκεκριμένοι "παλικαράδες", όπως ο Πανταζής, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο Καστρινός και άλλοι που αναγνωρίστηκαν, δεν έκαναν κανένα μεγάλο κατόρθωμα. Οι κομμουνιστές και ο λαός δεν τρομοκρατούνται. Δεν έχουμε τρομοκρατηθεί δεκαετίες ολόκληρες από πιο σκληρούς αντικομμουνιστές από αυτούς, δε θα μας τρομοκρατήσουν ένα τσούρμο θρασύδειλων.
Ο λαός σήμερα μπορεί και πρέπει να τους απομονώσει. Στην εργατούπολη του Περάματος, στις εργατογειτονιές του Πειραιά δεν έχει καμιά δουλειά το βρώμικο ποδάρι του φασισμού.
Έξω οι φασίστες από το Πέραμα, έξω οι φασίστες από τον Πειραιά.
Όλοι σήμερα στη συγκέντρωση - απάντηση που οργανώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, στις 6 το απόγευμα».
Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων, ενώ μαζικά κλιμάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργώνουν τους χώρους δουλειάς και τα σχολεία για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Περάματος για τη δολοφονική επίθεση.
Όλοι οι τραυματισμένοι βγήκαν απο τα νοσοκομεία που είχαν μεταφερθεί, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο Βαγγέλης Μαρούπας, γραμματέας της Κ.Ο. Πειραιά του ΚΚΕ. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η επίθεση των Χρυσαυγιτών είχε στόχο τους Κομμουνιστές και τους συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, γιατί η δράση τους είναι πρωτοπόρα και χαλάει την σούπα των εργολάβων και των εφοπλιστών. (Ακούστε εδώ την συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρούπα). 

1 σχόλιο:

Οικοδόμος είπε...

Ξέρεις εσύ, δεν θα σου κάνω και διαφήμιση:

Παραπομπές στην ιστοσελίδα της χα, σε αυτό το μπλογκ δεν αναρτώνται. Αφού όμως αναρωτιέσαι αν πρόκειται για επίθεση ή «αν παίζει κάτι άλλο», σου απαντώ: Παίζεις εσύ, και μάλιστα επικίνδυνο παιχνίδι, αναπαράγοντας δήθεν «ειδήσεις» ή βάζοντας στην ίδια πάντα τους φασίστες-δολοφόνους με τους αγωνιστές κομμουνιστές. Η καταγγελία (διάβασέ τη… θα σου λύσει την απορία) είναι συγκεκριμένη και αναφέρεται και σε ονόματα γνωστών στην περιοχή τραμπούκων. Αν εσύ ήθελες νεκρούς για να «πειστείς» ότι πρόκειται για επίθεση και όχι για άλλα «παιχνίδια», ατύχησες.