Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τελευταίο μεροκάματο για έναν 50χρονο οικοδόμο – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: «Άλλο ένα έγκλημα στο βωμό του κέρδους»



Τελευταίο μεροκάματο χτες το πρωί για έναν 50χρονο οικοδόμο από τη Ρουμανία, όταν στη διάρκεια χωματουργικών εργασιών στη συμβολή των οδών Λεωφ. Μαραθώνος και Δεληγιάννη, ο εργάτης καταπλακώθηκε από χώματα, εξαιτίας της απουσίας μέτρων αντιστήριξης, με συνέπεια το θάνατό του.
Στην περιοχή επενέβησαν 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα και ένα όχημα της ΕΜΑΚ για να απεγκλωβίσουν το νεκρό οικοδόμο. Η εταιρεία ΕΡΓΗΛΑΤΕ είχε την εργολαβία του έργου, που αφορούσε την αποχέτευση του Δήμου Διονύσου. Ο εργοδηγός προσήχθη από την αστυνομία.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου, καταγγέλλει (για μια ακόμα φορά) το αδυσώπητο κυνήγι του κέρδους  των εργολάβων που δεν λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές, και καλεί τους συναδέλφους οικοδόμους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο τους και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους και το δίκιο της τάξης τους.


«Νέο εργατικό έγκλημα συνέβη σήμερα 20/7/2013 στη Λεωφ. Μαραθώνος και Δεληγιάνη. Νεκρός είναι 50χρονος συνάδελφος ο οποίος εκτελούσε εργασίες αποχέτευσης σε χαντάκι και λόγω παντελούς έλλειψης μέτρων αντιστήριξης τον καταπλάκωσαν τόνοι χώματα και μπάζα.

Γίνεται φανερό με τον πιο τραγικό τρόπο ότι τα αφεντικά προκειμένου να βγάλουν και από τη μύγα ξίγκι δεν υπολογίζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες αλλά που δείχνουν την συνενοχή του κράτους, που με την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των μηχανισμών ελέγχου έχουν αφήσει τους εργολάβους ασύδοτους ώστε να αναγκάζουν τους συναδέλφους να δουλεύουν σε εργοτάξια κάτεργα.

Καλούμε στους συναδέλφους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των εργολάβων. Μα οργανωθούν στο συνδικάτο  και μαζί με αυτό να επιβάλουνε να δουλεύουν σε χώρους ασφαλείς και ανθρώπινους.

Κυρίως όμως να στρέψουν την πάλη τους απέναντι σε αυτό το σύστημα που στόχο της παραγωγής έχει το κέρδος και μπροστά σε αυτό δεν υπολογίζει τίποτα.»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα εργατικά ατυχήματα δεν συμπεριλαμβάνονται στη "βία" που πρέπει να παταχθεί; Δεν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί; Ε, κύριοι των καναλιών που δεν τα προβάλλετε; Ε, κύριοι πολιτικοί των αστικών κομμάτων που δεν τα αναφέρετε καν; Εδώ δεν έχουμε βία;

Σοφία

μαχαιρης είπε...

ΣΟΦΙΑ....
Ελα μωρε...!!!
ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΟΙ...Δημοκρατες,του τοξου....
Ενας, παλιορουμανογυφτος ητανε....
Εκει που θα..ξοδευε να θαφτει...
Τον εθαψε η εταιρεια...
Δωρεαν...!!!
Σε λιγο..Θα πληρωνουμε κι ολας..Τα μεροκαματα των πυροσβεστων..Και τα ασθενοφορα...
Που θα μας ξεθαβουν...Απο τον ταφο..Της μισθωτης σκλαβιας μας...