Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Προσοχή! Αυτό το παράσιτο εκμεταλλευόταν ανέργους



Σε ένα σύστημα που επιβραβεύει τον παρασιτικό τρόπο ζωής και ανέλιξης στην κορυφή της «επιτυχίας», δεν προκαλεί εντύπωση η αύξηση του αριθμού των «επιτήδειων» που είτε μεμονωμένα είτε οργανωμένοι σε σπείρες, εκμεταλλεύονται τη δυστυχία και την απελπισία των ανέργων για ένα μεροκάματο. Ένα τέτοιο παράσιτο, που υποδυόταν τον «εργολάβο» και… τον «επενδυτή», τάζοντας δουλειά σε ανέργους  αφού πρώτα τους  αποσπούσε χρηματικά ποσά, πιάστηκε από την αστυνομία.

Περισσότερα στοιχεία δίνει το ethnos.gr"Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δουμανίδη, του Κωνσταντίνου και της Σοφίας, ο οποίος παραπέμφθηκε ήδη να απολογηθεί στον ανακριτή Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων, καθώς και για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Όποιος πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για το πρόσωπο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 2310-502748 του Τμήματος Ασφαλείας Πλατειάς Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται από τις αστυνομικές Αρχές εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Να σημειωθεί ότι ο 52χρονος κατηγορείται ότι εξαπάτησε συνολικά 17 άτομα, παριστάνοντας τον υπεύθυνο εταιρείας, τον εργολάβο - επενδυτή, μέχρι και τον μεσολαβητή του ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, κατάφερε να αποσπάσει από τον Αύγουστο του 2010 συνολικά 55.000 ευρώ. Συνελήφθη ύστερα από καταγγελία νεαρού, ο οποίος ανέφερε ότι του ζήτησε 150 ευρώ για να τον προσλάβει σε μεγάλη ποτοποιία της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι ήταν υπεύθυνος προσλήψεων."

Άνεργε συνάδελφε, συνάδελφε άνεργε:

Μακριά από τους εμπόρους της ελπίδας. Αμέτρητα είναι τα περιστατικά ανέργων που τους άρπαξαν τα λεφτά, χωρίς να τους δώσουν ποτέ δουλειά.  Υπάρχουν πολλά περιστατικά που ακόμα και όταν οι άνεργοι βρήκαν τη δουλειά που τους έταξαν (αφού πρώτα χρυσοπλήρωσαν), είτε έμειναν απλήρωτοι, είτε, αν δούλευαν στο εξωτερικό δεν είχαν ούτε τα εισιτήρια για να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Μακριά, λοιπόν από τους διάφορους επιτήδειους «μπλαμπλάδες» και τα λεγόμενα «γραφεία». Μην δίνετε λεφτά στα παράσιτα που σας κοροϊδεύουν. Καταγγείλτε τους αν σας πλησιάσουν. Ελάτε κοντά στα σωματεία, στα συνδικάτα του κλάδου σας. Αν δεν είστε μέλη, γραφτείτε. Μιλήστε στους πραγματικά δικούς σας ανθρώπους: τους συναδέλφους σας! Ελάτε κοντά σε χιλιάδες άλλους εργαζόμενους ή άνεργους, σαν κι εσάς, που παλεύουν για να κερδίσουν τη δουλειά και τη ζωή τους, κόντρα στο σύστημα που γεννάει τα παράσιτα που εμπορεύονται ακόμα και την ελπίδα. Η αληθινή ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα μας!

Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη 2013.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά λένε ότι όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη. Μοιάζει πολύ με το Ρουπακιά.

Σοφία