Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Απλά, μεστά και όμορφα, λόγια πολύτιμα...



«Το κεφάλι ψηλά, να μην επιτρέψετε σε κανέναν να πει ότι είστε παρακατιανοί. Να μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να νομίζει ότι είναι παρακατιανός, ότι δεν αξίζει. Είστε άξιοι, μπορείτε να πετύχετε στη ζωή σας και αυτό επιτυγχάνεται με τον καθημερινό αγώνα. Να μελετάτε και να έχετε άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σας στη ζωή. Καλή δύναμη!»

Με αυτά τα λόγια έκλεισε το χαιρετισμό του προς  τους μαθητές του ΕΠΑΛ Πετρούπολης, στα εγκαίνια της νέας σχολικής χρονιάς, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας. Απλά, μεστά και όμορφα, λόγια πολύτιμα.  Γραμμένα από την πείρα που δίνουν οι αγώνες του λαού μας και του πρωτοπόρου κόμματός του, του ΚΚΕ. Βγαλμένα από την διαδρομή-φάρο των παλιών αγωνιστών και την  πορεία των σύγχρονων. Αυτών που έρχονται από μακριά και πάνε πολύ μακριά…

Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄Ομορφα λόγια ομολογουμένως και απέριττος ο λόγος του. "Πρώτοι στα μαθήματα και πρώτοι στους αγώνες" για να θυμηθούμε και την παρότρυνση του Χ. Φλωράκη στους μαθητές και στους φοιτητές.

μαχαιρης είπε...

Αξεχαστος ΦΙΛΟΣ δασκαλος και Συντροφος Ο Χαριλαος...!!

Ανώνυμος είπε...

Μία διόρθωση,
Το σύνθημα "Πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα", αποδίδεται στον Γρηγόρη Φαράκο,στη δεκαετία του '80 Διευθυντή τότε του Ριζοσπάστη και όχι στον Χαρίλαο Φλωράκη.

Ατραπός

Οικοδόμος είπε...

@Ατραπός:
Και εγώ αυτή την εντύπωση είχα.

Ανώνυμος είπε...

@Ατραπός
Ουπς! Συγνώμη για το λάθος μου,αν ήταν του Φαράκου η φράση. Είχα την εντύπωση ότι ήταν του Χαρίλαου.