Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που οργανώνει το ΠΑΜΕ, την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια και στην προσυγκέντρωση στην Πλ. Κάνιγγος στις 6.30

Συνάδελφοι,
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, φέρνει στη Βουλή για ψήφιση, την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, το νέο νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση.
Με το νέο νομοσχέδιο προωθούνται αλλαγές που προσαρμόζουν την εκπαίδευση ακόμα περισσότερο στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς.
Διαμορφώνουν ένα σχολείο που δεν θα παρέχει παιδαγωγικές γνώσεις, αλλά θα καλλιεργεί «δεξιότητες».
Καθιερώνεται στα ΕΠΑΛ τέταρτο έτος σπουδών με το πρόσχημα της πρακτικής εξάσκησης των νέων παιδιών στο αντικείμενο σπουδών τους.
Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση εξασφαλίζει φθηνή εργατική δύναμη στην εργοδοσία μετατρέποντας τα σχολεία σε δουλεμπορικά γραφεία. Με εννέα ευρώ ! που θα χορηγούνται από τον ΟΑΕΔ η κυβέρνηση καμώνεται ότι δίνει εφόδια για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων.
Μετατρέπουν το σχολείο σε μόνιμο εξεταστικό κέντρο για την εισαγωγή σε ανώτατες και ανώτερες σχολές, σπρώχνοντας τα παιδιά της εργατικής τάξης στα φροντιστήρια. Η πλειοψηφία των εργατικών λαϊκών οικογενειών που βιώνει τη φτώχεια και την ανεργία είναι καταδικασμένη να βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να δει τα παιδιά της να εγκαταλείπουν το σχολείο και στην καλύτερη περίπτωση να οδηγούνται σε σχολές ψευτοκατάρτισης.
Η σημερινή πραγματικότητα επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμησή μας αφού αυξήθηκε το ποσοστό παιδιών εργατικών λαϊκών οικογενειών που σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης εγκαταλείπουν το σχολείο.
Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, , μαζί με τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους να πουν ένα βροντερό «ΟΧΙ» στο νέο σχολείο της αγοράς, της αμάθειας, που προετοιμάζει την αυριανή φθηνή καύσιμη ύλη για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που οργανώνει το ΠΑΜΕ, την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια και στην προσυγκέντρωση στην Πλ. Κάνιγγος στις 6.30

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: