Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση τιμής στη μνήμη και το έργο της Αλίντας Δημητρίου - Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, 8 μ.μ. στον κινηματογράφο «Λαΐς»


Εκδήλωση τιμής στη μνήμη και το έργο της Αλίντας Δημητρίου, που «έφυγε» τον περασμένο Ιούλη αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στο ελληνικό ντοκιμαντέρ, διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στις 16/9 (8 μ.μ.), στο θερινό κινηματογράφο «Λαΐς», με ελεύθερη είσοδο.
Θα προβληθεί η τριλογία της για τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της αντιδικτατορικής πάλης. Δηλαδή τα ντοκιμαντέρ «Πουλιά στο βάλτο», «Η ζωή στους βράχους» και «Τα κορίτσια της βροχής».
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους: Μαρία Παραδείση, ιστορικό Κινηματογράφου, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Θάνο Αναστόπουλο, σκηνοθέτη. Πόλυ Σαββινίδου, αρχιτέκτονα. Θα χαιρετίσει η Μαρία Κομνηνού, πανεπιστημιακός και γενική γραμματέας της Ταινιοθήκης.
Η Αλίντα Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου. Εγραψε το βιβλίο «Φιλμογραφία ταινιών μικρού μήκους (1939-1979)», και το «Λεξικό ταινιών μικρού μήκους». Σκηνοθέτησε πάνω από 50 ντοκιμαντέρ. Το 2008 απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για το ντοκιμαντέρ «Πουλιά στο βάλτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: