Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Κομμουνιστές!

Νίκος Μπογιόπουλος - "Unfollow"
Την εποχή των δωσίλογων, των μαυραγοριτών, των χιτών, των γερμανοτσολιάδων, πριν απ' αυτούς και αρκετά μετά απ' αυτούς, το κράτος, που τότε λειτουργούσε με Ούλεν και Πάουερ και σήμερα λειτουργεί με Siemens και Cosco, το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα που τότε έφτιαχνε «ιδιώνυμα» και αργότερα έχτιζε «Νέους Παρθενώνες» στη Μακρόνησο, διατείνονταν ότι: «Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τις γυναίκες»...

 
Βέβαια, για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους κομμουνιστές, αλλά ηλίθιοι δεν είναι. Οι κομμουνιστές δεν τα βγάζουν πέρα με τις δικές τους γυναίκες, τρελοί θα 'τανε να φορτωθούν και τις γυναίκες των άλλων;
Η αλήθεια είναι ελαφρώς αντεστραμμένη: Στην κοινωνία που έχτισαν αυτοί, οι κήνσορες του «πνεύμα και ηθική», εκεί μεγαλούργησε η Τρούμπα. Στη δική τους κοινωνία δέσποζε η επιγραφή «Προσεχώς Βουλγάρες». Και στη δική τους -μεταβιομηχανική, όπως τη λένε- κοινωνία του θεάματος είναι που η πουτανιά λογίζεται ως εφαλτήριο επαγγελματικής και κοινωνικής «καταξίωσης».

 
Επίσης εκτός του ότι θα παίρνανε τις γυναίκες, «οι κομμουνιστές θα διαλύανε την οικογένεια». Τώρα ποιος διάλυσε και διαλύει οικογένειες το ξέρουν τα καραβάνια των ελλήνων μεταναστών των αρχών του περασμένου αιώνα. Το ξέρουν καλά τα εκατομμύρια των ελλήνων προσφύγων των δεκαετιών του '50 και του '60. Το ξέρουν και τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που σήμερα, τώρα, παίρνουν των ομματίων τους και φεύγουν, αφήνοντας πίσω μανάδες, πατεράδες, φίλους και αδέλφια, ψάχνοντας δουλειά και ελπίδα μακριά από τη ρημαγμένη Ελλάδα, όπως την κατάντησαν οι ιησουίτες του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».
 
Στο μπουκέτο της ίδιας προπαγάνδας εξέχουσα θέση κατείχε και εκείνο το «οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα κτήματα». Βεβαίως, αντί για τους κομμουνιστές, τα κτήματα (όσα δηλαδή δεν κατέχει η Εκκλησία με οθωμανικά χοτζέτια και αυτοκρατορικά χρυσόβουλα) προλάβανε και τα πήρανε η Αγροτική Τράπεζα και η καλή μας η Ευρωπαϊκή Ενωση. Η τελευταία μάλιστα αποδείχτηκε «κομμουνιστικότερη» κι από τους χειρότερους εφιάλτες των αντικομμουνιστών. Σύμφωνα με την έκθεση του 2002 της Eurostat για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, την πρώτη 20ετία της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ εξαφανίστηκαν από το χάρτη 185.000 αγροτικά νοικοκυριά.Έκτοτε υπολογίζεται σταθερά ότι στη χώρα ξεκληρίζονται ετησίως περί τα 20.000 αγροτικά νοικοκυριά. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο η Ελλάδα, που το 1981 ήταν πλεονασματική σε αγροτικά προϊόντα, σήμερα να εισάγει λεμόνια από την Αργεντινή και πατάτες από την Αίγυπτο...
 
Εκεί όμως που η φαιότητα των σπηλαίων ζωγράφισε για δεκαετίες με τις καλύτερες αποχρώσεις του γκρι τον εαυτό της ήταν όταν διαλαλούσε πως αν έρθουν «οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια»! Έτσι έλεγαν οι... πατριώτες.
Αλλά, ας δανειστούμε τα λόγια του σταυραετού της Αντίστασης, του Αρη Βελουχιώτη:
«Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;».

 
Ε, λοιπόν, εβδομήντα χρόνια μετά από εκείνη την ομιλία του Αρη στη Λαμία, οι «σωτήρες» έρχονται να μας πάρουν και τα καλύβια μας! Έρχονται να πάρουν και τα πεζούλια μας! Βγάζουν τα σπίτια του κόσμου στον πλειστηριασμό! Του κόσμου που, αφού πρώτα τον απόλυσαν, τον φτωχοποίησαν και τον χρεοκόπησαν, τώρα τον αποκαλούνε «μπαταχτσή» και πάνε να του πάρουν και το σπίτι.
 
Διότι, όπως λένε, εκτός από «κοπρίτες», εκτός από «τεμπέληδες», οι Έλληνες πάσχουν κι από αυτό το φρικαλέο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ιδίωμα να παρουσιάζουν υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης! Αλλά αυτό, λένε, είναι ανάρμοστο με τα ήθη της «ελεύθερης οικονομίας». Όπου, στην «ελεύθερη οικονομία» τους, μια από τις βασικές ελευθερίες είναι οι τραπεζίτες να βουτάνε τα σπίτια των ανθρώπων του μόχθου, που προηγουμένως οι άνθρωποι τα έχουν πληρώσει δυο και τρεις φορές στους τραπεζίτες, αλλά λόγω του καθεστώτος της τραπεζοληστείας δεν ξεχρεώνουν ποτέ.
 
 Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας μιλώντας εξ ονόματος του κ. Σαμαρά, ήταν σαφής: «Ή θα σώσουμε τις τράπεζες -είπε- ή θα σώσουμε τα σπίτια». Και το είπε τόσο μοχθηρά, είχε τόσο αναψοκοκκινίσει, που μας έβαλε σε σκέψεις: Μπας και τελικά ο Στουρνάρας, ο Σαμαράς και οι τραπεζίτες είναι κρυψοκομμουνιστές;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχ αυτοί οι κομμουνιστές, ίδιοι και απαράλλαχτοι με τους καπιταλιστές!!

Ευτυχώς όμως που μας ανοίγει τα μάτια ο Νίκος με τα απλά και κατανοητά του λόγια. Περιγράφει την ωμή πραγματικότητα και απομυθοποιεί τις αντικομμουνιστικές υστερίες δεκαετιών.

Ευχαριστούμε και τον παρόντα ιστότοπο που δημοσιεύει-αναδημοσιεύει τα άρθρα του Νίκου.

Με εκτίμηση στο Blog του Οικοδόμου,
Α.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Ο καπιταλισμός είναι ένα πολύ ωραίο σύστημα. Σου παρέχει άπλετες ελευθερίες.

1) Είσαι ελεύθερος να είσαι άνεργος. ΄Αλλωστε ποιος τη χρειάζεται τη δουλειά; Η δουλειά είναι δουλεία. Κι αυτό που λέει το άσμα «η δουλειά κάνει τους άντρες;» Ψέματα των κομμουνιστών. Αλλά κι αν έχεις δουλειά άνετα μπορείς να τη χάσεις στον καπιταλισμό.

2) Είσαι ελεύθερος να μην έχεις σπίτι. Καλύτερα. Τι το θες το σπίτι; Κάτσε εκεί που κάθεσαι… Στο ενοίκιο δηλαδή… Αλλά κι αν έχεις σπίτι είσαι ελεύθερος να διαλέξεις ποιος θα στο «φάει»: η εφορία ή η τράπεζα;

3) Είσαι ελεύθερος να μην έχεις χρήματα. Τι να τα κάνεις μωρέ; Δε βλέπεις και τους πλούσιους τι τραβάνε; ΄Ενα χαβιάρι τρώνε και αυτό μαύρο. Χώρια που χειμώνα καλοκαίρι όλο δεξιώσεις είναι. Ρουτίνα σκέτη.

4) Είσαι ελεύθερος να μην κάνεις οικογένεια. Γιατί; Τα τραβάει ο οργανισμός σου; Καλύτερα δεν είσαι χωρίς παιδιά; Να έχεις έξοδα με γιατρούς, φροντιστήρια, σπουδές; Χώρια που στα 15 τους χρόνια τα πιάνει κι η εφηβική τους ανησυχία. Σκέτος μπελάς φίλε μου, άστο.

5)Είσαι ελεύθερος να έχεις γνώμη. Φτάνει να είναι σύμφωνη με τη γνώμη της άρχουσας τάξης. Αλλά και να μην είναι, πάλι μπορείς να την έχεις, φτάνει να την κρατάς για τον εαυτό σου. Να μην τη λες αλλού. Αν όμως κάνεις το λάθος να παλέψεις για την γνώμη σου, τότε το φιλεύσπλαχνο κράτος μας θα σε νουθετήσει. Θα σου στείλει τα ΜΑΤ ή τον εργοδότη με την απόλυση, ή το χρυσαυγίτη της γειτονιάς σου, για να σου δώσει την ευκαιρία να δεις τελείως ελεύθερα ότι είναι λανθασμένη η άποψή σου.

6) Είσαι ελεύθερος να διαλέξεις ανάμεσα στην ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη του κράτους και στην ιδιωτική περίθαλψη. ΄Ο,τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για σένα. Το κράτος δεν ανακατεύεται. Σέβεται την ελευθερία σου.


7)Είσαι ελεύθερος να μην πας διακοπές. Ναι,μου θες και διακοπές. Ποιος είσαι, ο Ωνάσης; Χώρια που το κράτος εσένα σκέφτεται. Φτιάξε βαλίτσες, βγάλε εισιτήρια, τρέχα να βρεις δωμάτιο, μετά στην παραλία, μες στην άμμο με τους μύκητες, και να καείς και στον ήλιο; Α,πα,πα, πα, στο σπιτάκι σου και στην μπανιέρα σου. Το κράτος πάντα φροντίζει για σένα πριν από σένα.

8)Είσαι ελεύθερος να μη μορφωθείς. Τι τη θέλεις τη μόρφωση; Κι οι προπαππούδες μας που ήταν αγράμματοι μια χαρά δεν τη βγάζαν; Υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν οι εργοδότες τους χωρίς να κουράζονται να το διαβάζουν. Και δούλευαν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί. Μάγκες.

9) Είσαι ελεύθερος να απεργήσεις. Αυτό τώρα πού το πας; Φτάνει να απεργείς τις Κυριακές, στις αργίες και στην άδειά σου (αν την πάρεις).

10) Πώς είπες; Θες και σύνταξη; Ε, είδες που τα θες όλα δικά σου; Τόσα σου απαρίθμησα πιο πάνω που σου δίνει ο καπιταλισμός, κι εσύ μου θες και σύνταξη.

Τελικά όντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το ΚΚΕ είναι ενάντια στον καπιταλισμό; Είναι ένα πολύ ελεύθερο σύστημα. Μόνο που να, τόση ελευθερία, έχω αρχίσει και δεν την αντέχω.