Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Αθήνας καταγγέλλει την προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, καταγγέλλει στους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους και τον Αθηναϊκό λαό, τη νέα, βάρβαρη ιμπεριαλιστική επίθεση, που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., αυτή τη φορά ενάντια στη Συρία.
Καταγγέλλει τη δικομματική ελληνική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), που εμπλέκεται και εναρμονίζεται με την ιμπεριαλιστική επέμβαση δολοφονώντας έναν ακόμη λαό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα εγκληματικά τους σχέδια στην περιοχή. Τα σχέδιά τους είναι άμεσα συνδεδεμένα και σχετίζονται με τις ενεργειακές πηγές, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τους δρόμους μεταφοράς τους. Είναι σχέδια που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Σε αυτά ακριβώς τα σχέδια συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση παραχωρώντας σειρά υποδομών και διευκολύνσεων.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους να καταδικάσουν τη νέα αυτή προσχηματική επίθεση των ιμπεριαλιστών (στο όνομα τάχα της χρήσης χημικών όπλων) ενάντια στη Συρία και το λαό της. Ας αναλογιστούν και ας βγάλουν συμπεράσματα και από σειρά άλλων προηγούμενων επιθέσεων. Προσχήματα χρησιμοποίησαν και τότε και αιματοκύλισαν τους λαούς του Ιράκ, της Λιβύης, του Αφγανιστάν, της Γιουγκοσλαβίας και αλλού, προσχήματα και τώρα.
Καλεί τους συναδέλφους σε συναγερμό. Να ορθώσουν το μπόι τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να συμμετέχουν μαζικά-αποφασιστικά στο φιλειρηνικό κίνημα. Να καταδικάσουν τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Να ενώσουν τη φωνή και την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους
Να σμπαραλιάσουν λογικές που μιλούν για “συμβατικές υποχρεώσεις”, για “ανταλλάγματα”, για “εθνικό συμφέρον”, “αναβάθμιση της χώρας”, πως “θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι”. Πρόκειται για μαύρη προπαγάνδα. Στην ουσία δεν είναι τίποτε λιγότερο απ’ το “ο θάνατός σου η ζωή μου”.
Οι εργάτες σ’ όλο τον κόσμο μπορεί και πρέπει να ζήσουν ανθρώπινα. Δεν τους χωρίζει τίποτε. Γι’ αυτό εντείνουμε την πάλη μας. για να σταματήσουμε να πληρώνουμε  με το αίμα μας τα κέρδη των αστών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και να φύγουν όλες οι βάσεις από τη χώρα μας
  • Να μη διατεθεί ούτε μία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων
  • Καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές
Να κάνουν πράξη το «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΛΙΤΣΑΣ                                                        Γ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να πέσουμε στη λούμπα ότι εμάς δεν μας αφορά το θέμα της Συρίας. Μας αφορά και μας παρααφορά. ΄Οταν καίγεται το σπίτι του γείτονά σου, περίμενε τη φωτιά να έρθει και στο δικό σου σπίτι. Πάμε για ανάφλεξη σ' όλη την περιοχή. Δεν πρέπει να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός. Γιατί απ' την κυβέρνησή μας δεν περιμένω τίποτα. Είναι δεμένη στο άρμα των γερακιών του ιμπεριαλισμού,και τους ακολουθει πειθηνια. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ. Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ.

Σοφία