Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Εργαζόμενοι SKOT: Πέτυχαν με τον αγώνα τους την υπογραφή ΣΣΕ


Κάτω από το βάρος των απεργιακών τους κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν την Τετάρτη 15 Οκτώβρη, την αποφασιστικότητα και την ενότητα των εργαζομένων η εργοδοσία της Χημικής Βιομηχανίας SΚΟΤ ΑΕ στη Μάνδρα Αττικής αναγκάστηκε τελικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των απεργών - εργαζομένων για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Πιο συγκεκριμένα η εργοδοσία δεσμεύτηκε να δώσει αυξήσεις 4% από το Σεπτέμβρη του 2014 μέχρι το Σεπτέμβρη του 2015 και αυξήσεις 2% από το Σεπτέμβρη του 2015 μέχρι το Σεπτέμβρη του 2016. Παράλληλα δέχτηκε το αίτημα για υποχρεωτικό 15λεπτο διάλειμμα των εργαζομένων εντός του προβλεπόμενου ωραρίου και να δίνει γάλα σε όλο το προσωπικό. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εργοδοσία, κάνοντας χρήση της λεγόμενης Ένωσης Προσώπων, είχε προχωρήσει σε μειώσεις μισθών 22% και 15%. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν το έβαλαν κάτω και προχώρησαν στη δημιουργία σωματείου που αντιπάλεψε την επίθεση της εργοδοσίας.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων της SKOT μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Οι πιέσεις που δεχθήκαμε από την εργοδοσία δεν μας λύγισαν και συνεχίσαμε με Ενότητα και Αλληλεγγύη. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε, για όλους τους εργαζόμενους στη Χημική Βιομηχανία SKOΤ, την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Ο αγώνας μας δικαιώθηκε μετά από 6 μερόνυχτα έξω από το εργοστάσιο. Επιστρέφουμε την Τρίτη 21 Οκτώβρη το πρωί στην εργασία μας με το κεφάλι ψηλά κοιτώντας κατάματα τον ήλιο. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι μέσα από το σωματείο μας το δρόμο του αγώνα».

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση, των εργαζομένων της SKOT που οδήγησε στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Όπως σημειώνει: «Αυτός ο αγώνας είναι συνέχεια του περσινού σας αγώνα που σταμάτησε τα σχέδια της εργοδοσίας για μείωση μισθών με αποτέλεσμα σήμερα να είστε σε θέση να διεκδικείτε πιο επιθετικά και αποφασιστικά.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό πως στις σημερινές συνθήκες σταθήκατε ενωμένοι ενάντια στην πρόταση του εργοδότη για μηδενικές αυξήσεις, σπάσατε το φόβο, τη λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτέλεσμα, διεκδικήσατε με γνώμονα τις ανάγκες σας, κόντρα στις επιδιώξεις ΕΕ, κυβέρνησης και εργοδοσίας να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί ώστε να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις.

Είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας που δώσατε. Χρειάζεται στις σημερινές συνθήκες να οργανωθεί η πάλη σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλα τα εργοστάσια της χημικής βιομηχανίας, να ενισχυθεί το κλαδικό συνδικάτο στο εργοστάσιο της «ΣΚΟΤ» και σε όλους τους χώρους δουλειάς, ώστε πιο αποφασιστικά να οργανώσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στα υπόλοιπα εργοστάσια του κλάδου.

Η πάλη δε σταματάει εδώ, θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να διεκδικούμε, ώστε να ανακτήσουμε τα δικαιώματα μας και να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα αιτήματά μας.

Δίνουμε όλοι μαζί απάντηση με τη μαζική μας συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η του Νοέμβρη, στις 12 π.μ. στο Σύνταγμα, το οποίο συνδιοργανώνει το συνδικάτο μας. Σας καλούμε να συμμετέχετε στην προσυγκέντρωση στις 10.45 π.μ. στα γραφεία του συνδικάτου, με το πανό του σωματείου σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: