Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ανακάλυψαν τον τζαμπατζή στο πρόσωπο μιας 80χρονης. «Νόμος και τάξη» αποκαταστάθηκαν...


Τη Δευτέρα 13 Οκτώβρη μια 80χρονη γυναίκα (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας) μπήκε στο λεωφορείο στη γραμμή από Τζιτζιφιές για πλατεία Δαβάκη για να πάει να πάρει ό,τι της είχε μείνει από την πενιχρή σύνταξή της. Δεν πρόλαβε να βρει μια θέση να καθίσει, να σταθεροποιηθεί κάπου για ν' ακυρώσει το εισιτήριο και την «αρπάζει» ο ελεγκτής.
Η 80χρονη του δείχνει το εισιτήριο και του ζητάει να το ακυρώσει αυτός, που μπορεί και στέκεται όρθιος. Αυτός ανένδοτος, της έβαλε πρόστιμο 31 ευρώ, λέγοντάς της ότι αν το καταβάλει άμεσα θα δώσει 22 ευρώ. Αν δεν το πληρώσει πάει στην εφορία και τότε θα το πληρώσει στο 60πλάσιο! Η γυναίκα δεν είχε χρήματα μαζί της και του εξήγησε ότι πάει στο Ταχυδρομείο να πάρει το υπόλοιπο της σύνταξης, για να περάσει μέχρι να πάρει την επόμενη. Μάταια, όμως, ο «νόμος και η τάξη» πρέπει να τηρηθούν και το πρόστιμο κόβεται. Η 80χρονη αναγκάζεται με την ψυχή στο στόμα να πάει να πάρει το υπόλοιπο της σύνταξής της, τα 40 ευρώ, για να καταβάλει επιτόπου τα 22 ευρώ για το πρόστιμο... Ο ελεγκτής - κεφαλοκυνηγός θα πάρει το μπόνους, η εταιρεία των λεωφορείων θα ανακοινώσει πάταξη των τζαμπατζήδων και η γιαγιά θα τη βγάλει με 18 ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα.

Πού το πάνε, αλήθεια; Το κυνήγι μαγισσών συνεχίζεται ανάγοντας σε κύριο ζήτημα την εισιτηριοδιαφυγή και μάλιστα όταν η ανεργία, η μεγάλη μείωση των μισθών και των συντάξεων, η φοροληστεία χτυπάνε κόκκινο. Συν την αθλιότητα του μπόνους που παίρνουν οι ελεγκτές που μαζεύουν πρόστιμα και έρχονται καθημερινά σε αντίθεση με συνταξιούχους, εργαζόμενους, ανέργους, νέους. Πρόσφατος είναι ο θάνατος του 19χρονου στο Περιστέρι.
Το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση για άμεση μείωση των τιμών των εισιτηρίων στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και στις Αστικές Οδικές Συγκοινωνίες στο 50% καθώς και για δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών.

Ριζοσπάστης

3 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

ΕΚΤΟΣ απο αυτα που προτεινει το ΚΚΕ..
Θα πρεπει οι εργαζομενοι,ως ελεγκτες..Να ΜΗΝ καλυπτονται,για την ενεργεια τους αυτη..Απο το σωματειο της εταιρειας,στην οποιαν ανηκουν...
Και επισης και οι ΟΔΗΓΟΙ να μην διευκολυνουν αυτην την πραξη..Κλεινοντας τα μηχανηματα ακυρωσης,στην διαρκεια του ελεγχου..
Θα θρηνησουμε κι αλλα θυματα...!!!
Και ισως ΚΑΙ μεταξυ των ελεγκτων...!!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Αυτά τα αχαρακτήριστα υποκείμενα μόνο σαν εργαζόμενοι δεν μπορούν να νοούνται.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους!!! Αισθάνομαι εθνικά υπερηφανη και ασφαλής. Στη χώρα μου αρχίζουν να λειτουργούν οι εισπραχτικοί μηχανισμοί. Μέχρι τώρα κυνήγαγαν τους εφοπλιστές και τους καημένους τους πλούσιους που δεν πλήρωναν φόρους. Τώρα πιάνουν τον πραγματικό ένοχο για τα χάλια που έχουμε φτάσει. Το λαό.