Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΜΕ: «Κλιμακώνουμε την πάλη μας με 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία»

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει: «To ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής για το Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα. Χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, επιτροπών ανέργων που συζήτησαν και ενώνουν τις δυνάμεις τους γι’ αυτόν τον παλλαϊκό-πανελλαδικό ξεσηκωμό.

Το βήμα που έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε αυτόν τον συντονισμό δυνάμεων πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική, πανελλαδικά, κατά κλάδο, κατά περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς.
Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεχίσουν πιο δυναμικά τη δράση τους, να προχωρήσουν πιο βαθιά και με εμπιστοσύνη στη συζήτηση με τους εργαζόμενους για να οργανώσουμε και να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα μας, με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, στα τέλη Νοέμβρη.
Καμία συνδικαλιστική οργάνωση, πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια, δε μπορεί να μείνει απαθής, ουδέτερη και έξω από τους αγώνες που σήμερα χρειάζονται.
Καλούμε κάθε συνδικαλιστή που έχει ειλικρινείς αγωνίες και προβληματισμούς, κάθε σωματείο που ενδιαφέρεται για την πορεία του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, που μάχεται ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει το λαό και κρατάει ταξική θέση απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους, να πάρει θέση και απόφαση για απεργία.
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!
Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Να μην παραιτηθούμε από τα δικαιώματα μας.
Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας.
Γύρω μας υπάρχει πλούτος και μας σκορπούν ψίχουλα!
Αρπάζουν το φαί από το τραπέζι και μας δίνουν τα αποφάγια.
Ως ΕΔΩ!
Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας!
Ουσιαστικές αυξήσεις παντού!
Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που ανατρέπουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!
Εδώ και τώρα: Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με τα παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.
Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς!
Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!
Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
Δεν περιμένουμε "σωτήρες"!
Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις εξαρτάται η "σωτηρία" μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια, η ζωή με τα ψίχουλα.
Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Ότι αν διασωθεί η κερδοφορία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, θα ανακουφιστεί ο εργαζόμενος από τα δεινά της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, την φορολογία και την ακρίβεια.
Οποιαδήποτε νέα, διαφορετική, μπλε, πράσινη ή ροζ διαπραγμάτευση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μας φορτώσει με νέες δεσμεύσεις για αντιλαϊκά μέτρα.
Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης
Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα απάντησης με κλαδικούς αγώνες, με κινητοποιήσεις, με συζήτηση και αποφάσεις για 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στα τέλη Νοέμβρη».
Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση σε μορφή PDF. 
Συνημμένα Αρχεία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: