Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Κατερίνη: Παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Οικοδόμων στον ΟΑΕΔ


Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΟΑΕΔ Κατερίνης πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη του Σωματείου Οικοδόμων Κατερίνης και του ΔΣ, διεκδικώντας 1.000 ευρώ έκτακτο επίδομα για κάθε άνεργο οικοδόμο στο Δήμο Κατερίνης για τις μέρες των εορτών. Στην κινητοποίηση, τα μέλη του Σωματείου και του ΔΣ παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και διεκδίκησαν τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας από το ΙΚΑ χωρίς καμία προϋπόθεση.
Το επόμενο διάστημα, θα καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του Σωματείου Οικοδόμων Κατερίνης. Τέλος, κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη, στις 12 μ.μ., στην Αθήνα, στο Σύνταγμα.
Ακολουθεί το υπόμνημα των συγκεντρωμένων: 


«Είναι γνωστό παντού ότι, με την έναρξη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ο κλάδος της οικοδομής δέχτηκε συντριπτικό χτύπημα με την καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Η κατάσταση χειροτέρεψε με τις πολιτικές διαχείρισης της οικονομικής κρίσης των τελευταίων πέντε ετών.
Τα εργασιακά μας δικαιώματα δέχτηκαν συντριπτικό χτύπημα. Υπονομεύτηκαν ώριμα συγκροτημένα δικαιώματά μας (τριετίες, εξαετίες, επιδόματα, βοηθήματα). Η όποια ανάπτυξη βαυκαλίζεται η συγκυβέρνηση, θα γίνει στα αποκαΐδια των εργατικών μας δικαιωμάτων.
Οι συνέπειες από την οικονομική κρίση και από τις πολιτικές διαχείρισης έφερε εμάς και τις οικογένειές μας στα όρια της σχετικής και απόλυτης φτώχειας.
Συνάδελφοι μας έχουν χρόνια να κάνουν ένα μεροκάματο και η πλειοψηφία από αυτούς δε δικαιούνται το επίδομα ανεργίας. Η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά. Πολλοί από εμάς σταματήσαμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια, σε εξωσχολικές δραστηριότητες, δεν μπορούμε να πάμε στους γιατρούς γιατί έχουμε αθεώρητα βιβλιάρια ασθενείας, αδυνατούμε να πληρώνουμε τα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, της ύδρευσης, τα δημοτικά τέλη. Και σε όλα αυτά έρχεται και το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για να μας αποτελειώσει.
Το Σωματείο Οικοδόμων Κατερίνης, μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες και διεκδικεί άμεσα αιτήματα προστασίας των ανέργων οικοδόμων.
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 1.000 ΕΥΡΩ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ για τους ανέργους οικοδόμους του Δήμου Κατερίνης (για να καλύψουν τις ανάγκες τους τις μέρες των γιορτών).
Γνωρίζουμε τους ανέργους συναδέλφους μας, είναι μέλη του Σωματείου μας.
Άμεσα περιμένουμε απάντηση, αφού το υπόμνημά μας προωθηθεί στους αρμόδιους προϊσταμένους της υπηρεσίας και στο αρμόδιο υπουργείο. Ζητάμε την άμεση ενημέρωσή μας, για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας. Κάνουμε καθαρό ότι δε θα μείνουμε στα υπομνήματα, αλλά θα παρθούν πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες από το Σωματείο μας, προτάσσοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας για τη ζωή που μας αξίζει και δικαιούμαστε. Οι πρωτοβουλίες μας θα έχουν και στόχο την ενημέρωση όλων των εργαζομένων και ανέργων από όλους τους κλάδους, αξιοποιώντας όλα τα μέσα προβολής για τα αιτήματα και τη δράση μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: