Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ - Αύριο η εκδήλωση για τον αγώνα των χαλυβουργών


Χαλυβουργία 31/10/2011. Ημέρα που άρχισαν οι απολύσεις εργατών στην Χαλυβουργια στον Ασπροπυργο. Οι εργάτες δεν δίστασαν και εφάρμοσαν την ομόφωνη απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. του ταξικού τους σωματείου, την ΑΠΕΡΓΙΑ. Από εκείνη την μέρα και για 272 μέρες ήταν ακοίμητοι φρουροί του δικαιώματός τους για μεροκάματο για ΟΛΟΥΣ με πλήρη δικαιώματα. Η Εργατική τάξη βρήκε έναν ικανό εκπρόσωπο και υπερασπιστή της. Η επίθεση εξ άλλου δεν θα περιοριζόταν μόνο στους εργάτες της Χαλυβουργίας. Αν λύγιζε το ατσάλι, θα παρέσυρε όλους τους εργάτες στα σκλαβοπάζαρα του Κεφαλαίου.

Οι χαλυβουργοί πάλεψαν σκληρά μέρες και νύχτες στην πύλη της φωτιάς, όπως την ονόμασαν.Σε παγκόσμια κλίμακα βρήκαν την μέγιστη ανταπόκριση στον Αγώνα τους. Και δέχτηκαν αυτό που μόνο οι εργάτες μπορούν να δώσουν, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!! Ψηφίσματα συμπαράστασης, χρήματα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης απο κάθε γωνιά του πλανήτη. Και οι χαλυβουργοί όργωσαν την Ελλάδα (και οχι μόνο) για να μιλήσουν και να μεταδώσουν το μήνυμα: ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!!

Στην διάρκεια της απεργίας, οι βιομήχανοι δεν τόλμησαν να περάσουν κανένα μέτρο στα εργοστάσια. Και στις 20 Ιουλίου 2012 ήρθαν τα ΜΑΤ. Η Γ.Σ. των εργατών ανέστειλε την απεργία και στις 28 Ιουλίου περήφανοι για τον αγώνα τους μπήκαν οι εργάτες για δουλειά. Απο τότε ως και σήμερα, έχει κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι. Καταδίκες εργατών, απολύσεις οικειοθελείς αλλά και με την υπογραφή του Υπουργείου Εργασίας.

Αλλά οι χαλυβουργοί είναι ΕΔΩ!! και παλεύουν ακόμα, μεταδίδοντας τον ταξικό αγώνα που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν. Με την ευκαιρία των 3 χρόνων απο την έναρξη του ηρωικού αγώνα τους, κάνουν πλατύ κάλεσμα σε όλους για ένα Λαϊκό Γλεντι. Για να θυμηθούμε, να ανταμώσουμε ,για να κάνουμε σχέδια για ένα Μέλλον που θα είναι για μας και τα παιδιά μας!!

ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Ιεράς Οδού και Μουρίκη) 31/10/2014
ωρα 7.30μ.μ.

Επιτροπή Αγωνιστών Απολυμένων Χαλυβουργών Ασπροπύργου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: