Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Γερμανός καθηγητής, μοναχικός οδοιπόρος κατά του Ναζισμού


Γερμανός ακτιβιστής την Παρασκευή στο Δίστομο μετά από πορεία 3.000 χιλ. κατά του Ναζισμού‏. Αύριο Παρασκευή 24/10/2014 έρχεται στο ΔΙΣΤΟΜΟ ο  Πανεπιστημιακός Καθηγητής Ιστορίας κ. Στέφαν Μακνήλ που ξεκίνησε από την Γερμανία και προχωρά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας του<<από το Λίντετσε στο Δίστομο>> - μια κίνηση κατά του Ναζισμού και προώθησης του αγώνα για δικαίωση!

Η υποδοχή θα γίνει στις 10:30 η ώρα το πρωί, στο χώρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας θα τιμήσει τον ακτιβιστή με το Μετάλλιο της Πόλης του Μαρτυρικού Διστόμου, το οποίο θα του απονείμει ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γεωργακός.  

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του Δήμου ''ο κ. Μακνήλ,πριν 37 ημέρες με αφετηρία το Μαρτυρικό Λίντετζε της Τσεχίας (που είχε την ίδια τύχη με εκείνη του Διστόμου από τους Ναζί στις 10 Ιουνίου του 1942), ξεκίνησε το πεζοπόρο ταξίδι του μέχρι το Δίστομο σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων τόσο του Διστόμου όσο και των άλλων Μαρτυρικών πόλεων και χωριών, από το Γερμανικό κράτος''.

Η δράση του κ. Στέφαν Μακνήλ αφορά όλα τα Μαρτυρικά χωριά , αλλά η πρωτοβουλία του Γερμανού ιστορικού - που εξελίσσεται και θα συνεχιστεί!- τιμά ιδιαίτερα το Δίστομο Βοιωτίας, αφού το επέλεξε να καταλήξει - συμβολικά, στον τίτλο - σε αυτό!

Στην φωτογραφία ο γερμανός καθηγητής στο Μνημείο Θυμάτων στα Κερδύλια Σερών πριν μερικές ήμερες.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: